Explozie într-un bloc din oraşul Ştei, Bihor. Pompierii au găsit şi un cadavru în descompunere VIDEO

Explozie într-un bloc din oraşul Ştei, Bihor. Pompierii au găsit şi un cadavru în descompunere VIDEO

Explozia a distrus 14 apartamente de la etajele 3 şi 4 din blocul de garsoniere din oraşul Ştei. FOTO: capturi video

O persoană a fost rănită, două au suferit atac de panică şi 14 apartamente au fost distruse, după o explozie produsă vineri seara, într-un bloc de garsoniere din oraşul Ştei, judeţul Bihor, pompierii găsind într-un apartament şi un cadavru în stare avansată de descompunere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Explozia a fost una extrem de puternică, suflul acesteia spărgând geamurile şi scoţând din ţâţâni uşile de la toate locuinţele de la etajul 4, dar şi la patru locuinţe de la etajul inferiorale celor de la etajul inferior. "Etajul 4 arată ca după bombardament", au declarat, pentru Adevarul.ro, martori din bloc.
 
La faţa locului au ieşit, vineri seara, echipaje de pompieri militari ale Staţiei Ştei, cu o autospecială de intervenţie şi ambulanţa de tip B2 a subunităţii, precum şi elicopterul SMURD. 
 
Elicopterul, care a venit din Timiş, a preluat o persoană rănită în urma deflagraţiei, cu arsuri la nivelul căilor respiratorii şi al membrelor superioare, pentru a-l transporta la Spitalul Clinic Judeţean din Oradea, unde era aşteptat deja la Unitatea de Primiri Urgenţe.
Explozia a distrus 14 apartamente de la etajele 3 şi 4 din blocul de garsoniere din oraşul Ştei. FOTO: captura video
 
Alte două persoane, care au suferit atac de panică, au fost transportate la spitalul din Ştei.
 
Din fericire, structura de rezistenţă a blocului din oraşul Ştei nu a fost afectată. FOTO: captura video
 
Pompierii au verificat fiecare locuinţă din bloc, pentru salvarea altor eventuale victime, evacuând peste 30 de persoane din imobil. Aşa au găsit, într-una dintre garsonierele situate la etajul 3 al clădirii, cadavrul unei persoane, în stare avansată de descompunere. 
 
Pompierii i-au evacuat pe toţi locatarii până la finalizarea cercetărilor. FOTO: captura video
 
Cercetările care au urmat, la care au participat poliţişti dar şi reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii, au arătat că explozia a distrus 14 garsoniere, 10 din acestea situate la etajul 4 şi patru, la etajul 3. Din fericire, însă, structura de rezistenţă a imobilului nu a fost afectată, astfel că, vineri noaptea, după ce echipa trimisă de Primăria localităţii a finalizat curăţarea spaţiilor comune, locatarilor li s-a permis să revină în bloc.
La etajul unde s-a produs deflagraţia, holul şi apartamentele arată ca după bombardament. Toate uşile au zburat din ţâţâni, inclusiv cele metalice. FOTO: Captura video
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Crişana, explozia a fost provocată de o butelie de gaz, în locuinţa persoanei rănite. 
 
În cazul cadavrului găsit, cercetările au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, care au deschis un dosar în caz pentru moarte suspectă. La faţa locului au ajuns, vineri noaptea mai multe echipaje ale Poliţiei Bihor dar şi criminalişti. Cadavrul a fost transportat la Serviciul judeţean de Medicină Legală Bihor. 

Vă recomandăm şi: 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările