Documentele găsite la staţia de sortare a deşeurilor nu aparţin Primăriei Oradea

Documentele găsite la staţia de sortare a deşeurilor nu aparţin Primăriei Oradea

Documentele gasite nu apartin Primariei Oradea

Mai multe documente  oficiale sau acte personale au fost descoperite, în urmă cu câteva săptămâni, la staţia de sortare a deşeurilor din Oradea. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Oradea, acestea nu fac parte din arhiva instituţiei.

Certificate de naştere, extrase de cărţi funciare sau acte medicale, sunt doar câteva dintre documentele găsite la gunoi. Dacă la început a existat suspiciunea că aceste documente fac parte din arhiva Primăriei Oradea, în urma unei analize mai amănunţite a reişit faptul că nu sunt documente din arhiva Primăriei.

“Actele găsite nu au însemnele specifice Primăriei Oradea . Nu cunoaştem care este provenieţa lor”, a afirmat Anca Sas, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Potrivit legislaţiei, pentru distrugerea documentelor oficiale este nevoie de obţinerea unui aviz, după care, documentele respective sunt predate unei firme, fiind trecute printr-un tocător.

Toate documentele au fost predate Eparhiei Reformate de pe lângă Piatra Craiului, care s-a angajat să le păstreze în arhivele bisericeşti

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările