Doi pitoni au fost abandonaţi în Pădurea Ceala, iar câteva broaşte ţestoase în Lacul Măltăreţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Parcului Natural Lunca Mureşului (PNLM) sunt tot mai îngrijoraţi, pentru că se confruntă cu un fenomen mai puţin obişnuit, dar care ia amploare. Este vorba despre abandonarea animalelor de companie în pădure.

Aceştia spun că de cele mai multe ori sunt aduşi câini, care se sălbăticesc sau se înhăitează, dar nu fac excepţie nici animalele exotice, cum ar fi broaştele ţestoase. Acestea sunt abandonate de regulă în Lacul Măltăreţ.

„Aşa cum se întâmplă şi în cazul altor specii introduse în afara arealului natural, ţestoasele exotice concurează şi de multe ori elimină speciile autohnone, devenind invasive”, a declarat Paul Hac, directorul PNLM.

Mai nou, angajaţii parcului au găsit în Pădurea Ceala şi doi pitoni, părăsiţi probabil de stăpân după ce au devenit prea greu de întreţinut. Când au fost găsiţi, unul dintre ei era deja mort, iar cel de-al doilea are şanse mici de supravieţuire, fiind rănit. 

„Atragem atenţia asupra faptului că abandonarea animalelor domestice sau de companie în ariile protejate reprezintă o practică periculoasă, care este aspru pedepsită de lege. Amenzile sunt cuprinse între 5.000 şi 60.000 de lei, iar Administraţia Parcului Natural Lunca Mureşului, împreună cu instituţiile abilitate, nu vor ezita să le aplice”, mai spune directorul.   

Vă mai recomandăm: VIDEO O fetiţă din Satu Mare a fost muşcată de un piton, la circ. Vinovat de incident, dresorul a ignorat-o total       

O fetiţă de 12 ani a fost muşcată de antebraţul stâng de un piton al Circului Bellucci, chiar în timpul unui spectacol care se desfăşura în Satu Mare. Unul dintre spectatori a filmat tot incidentul.

Spania: Un român îngrijeşte un crocodil, pitoni şi peşti piranha

Tânărul Ionuţ Gava (23 de ani) îngrijeşte într-un local din Zaragoza pitoni, vipere, un crocodil şi peşti Piranha.

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite