Cum a hărţuit un poliţist un elev de liceu. Motivul pentru care l-a îngropat pe băiat în amenzi care totalizează 5.000 lei

Cum a hărţuit un poliţist un elev de liceu. Motivul pentru care l-a îngropat pe băiat în amenzi care totalizează 5.000 lei

Agentul principal Petru Mocanu(foto) l-a "îngropat" în amenzi pe fiul vecinilor săi FOTO Laura Gal

Un poliţist din Oradea s-a ales cu dosar penal pentru abuz în serviciu, acuzat că a hărţuit şi amendat excesiv un elev de liceu, fiul vecinilor săi cu care este în duşmănie, băiatul alegându-se cu amenzi de 5.000 lei pentru o banală îmbrânceală în curtea şcolii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agentul principal Petru Mocanu de la Poliţia Municipiului Oradea, poliţist de proximitate la Colegiul Economic Partenie Cosma, fusese chemat pe 17 octombrie anul trecut la un incident produs în curtea şcolii. 
 
Doi liceeni, unul de clasa X-a, celălalt în clasa a Xll-a, se luaseră la ceartă după ce băiatul mai mare a intrat în cabinetul medical fără să-şi aştepte rândul, sfidare care l-ar fi enervat pe colegul său care venise înaintea lui. 
Când s-au reîntâlnit în curtea şcolii, cei doi s-au îmbrâncit şi lovit, fiind despărţiţi de un profesor care l-a anunţat apoi pe director iar acesta, la rându-i, pe poliţistul de proximitate însărcinat să supravegheze şcoala. 
 
Atât că, în loc să-i mustre pe amândoi, agentul principal Petru Mocanu l-a luat în vizor doar pe băiatul mai mare, iar asta, după cum susţin părinţii lui, pentru că le este vecin şi adversar în mai multe procese. 
 
Băiatul a fost hărţuit de-a dreptul în zilele care au urmat. Poliţistul l-a aşteptat în faţa şcolii ca să-l "invite" la audieri şi a ajuns chiar să-l urmărească pe stradă, când l-a văzut urcând la volanul unei maşini. "A crezut că băiatul conduce fără permis. Dar chiar să-l urmărească?!...", se revoltă mama tânărului, Daniela Gîb.
 

Răzbunare cu amenzi

 
Deşi tânărul avea cursuri dimineaţa, poliţistul a programat audierea sa pentru ora 10 şi, cu toate că băiatul a solicitat, în scris, ca audierea sa să fie programată după ora 14, poliţistul i-a răspuns cu o amendă de 500 lei, pentru că a absentat. Şi nu a fost singura sancţiune.
 


Cum faptele petrecute în curtea liceului nu constituiau fapte penale, poliţistul a închis cazul dar în felul lui, aplicându-i "contravenientului" nu una, ci două amenzi: una de 3.000 lei, pe 18 octombrie, şi celalaltă de 1.500 lei, pe 18 noiembrie, ambele procese verbale având aceeaşi explicaţie: "Aflându-se în calitate de elev în curtea Colegiului Economic Partenie Cosma din Oradea, l-a provocat la scandal pe elevul din clasa a X-a, îmbrâncindu-l şi trântindu-l la pământ, fiind necesară intervenţia profesorului de serviciu". 
 


Ca atare, incidentul a costat familia 5.000 lei, la care s-a adăugat şi o sancţiune din partea conducerii şcolii, care la sfârşitul semestrului i-a scăzut băiatului şi nota la purtare, la 7. Părinţii tânărului au contestat şi amenzile şi sancţiunea, în instanţă însă, în paralel, l-au reclamat pe agentul principal Mocanu la conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie, depunând totodată împotriva lui o plângere penală la Parchet, pentru abuz. 
 
Contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere, poliţistul a refuzat, transmiţând prin intermediul purtătorului de cuvânt al instituţiei doar că aşteaptă ca "Justiţia să-şi spună cuvântul". 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: