Adolescentul din Bihor care s-a sinucis după ultima probă a Bacalaureatului, notat după moarte cu media 9,25. Fusese deja admis la o facultate din China

Adolescentul din Bihor care s-a sinucis după ultima probă a Bacalaureatului, notat după moarte cu media 9,25. Fusese deja admis la o facultate din China

Ionatan Bîtea FOTO Facebook

Ionatan Bîtea, tânărul care a fost găsit mort vineri, 5 iulie, la o zi după ce a susţinut ultima probă a examenului de Bacalaureat, a fost notat cu media 9,25 în urma probelor, adolescentul fiind acceptat deja la o universitate din China.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit rezultatelor afişate luni, Ionatan a luat 9,1 la limba şi literatura română, 9,85 la Istorie şi 8,8 la Geografie, obţinând o medie de 9,25. În clasamentul din Liceul Teoretic „Aurel Lazăr“ Oradea, tânărul a fost al 29-lea absolvent, dintr-un total de 119 candidaţi înscrişi la Bacalaureat.
 
Gestul tânărului i-a şocat pe toţi colegii, prietenii, profesorii dar şi pe membrii familiei, care nu l-au văzut niciodată abătut şi îl descriu ca un copil vesel, pasionat şi implicat în toate activităţile sale.
 
Tânărul provine dintr-o familie cu 12 copii, învăţa foarte bine, vorbea fluent engleza, flamanda şi chineza, iar anul trecut a fost premiat la un concurs naţional de limbă şi cultură chineză, participând şi la un schimb de experienţă în China.
 
"Mi-a zis: «Doamna dirigintă, mă bucur foarte mult că sunt admis la facultate, vreau să rămân acolo». Chiar avea un scop în viaţă, deci chiar nu înţeleg acest gest al lui", spune, acum, diriginta lui. 
 
Tânărul a fost înmormântat luni, 8 iulie, chiar în ziua în care pe portalul edu.ro se afişau rezultatele la examenul de Bacalaureat, fiind condus pe ultimul drum şi de foştii săi colegi, toţi şocaţi de ceea ce s-a întâmplat. 
 
 
Adolescentul de 18 ani, premiant în toţi anii de liceu, a fost găsit mort vineri, 5 iulie, spânzurat într-un copac la marginea municipiului Oradea, la o zi după ce a dat ultima probă a examenului de Bacalaureat, familia sa neavând vreo explicaţie pentru ce s-a întâmplat.
 
Adolescentul care locuia împreună cu familia în Alparea, localitate în suburbia municipiului Oradea, absolvise Liceul Aurel Lazăr din municipiul Oradea şi vorbise cu familia sa joi, chiar după ultimul examen.
 
Corpul tânărului a fost găsit  în cursul după amiezii de vineri, spânzurat într-o pădurice din spatele unei benzinării de la marginea oraşului. 
 
Băiatul nu a lăsat niciun bilet de adio. 
 
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Dinu, a declarat că tânărul, care peste câteva zile ar fi împlinit 19 ani, a fost găsit, vineri, la ora 15.12.
 
„La faţa locului s-au deplasat poliţiştii Biroului de Investigare a Infracţiunilor contra persoanei din cadrul Poliţiei municipiului Oradea şi poliţiştii Serviciului Criminalistic. Victima a fost identificată, ca fiind un tânăr de 18 ani din localitatea bihoreană Alparea. Cauza exactă a decesului urmează să fie stabilită în urma efectuării necropsiei”, a declarat comisarul şef Alina Dinu, precizând totodată că „în cauză nu există suspiciuni de comitere a vreunei fapte penale”.
 
Cercetările sunt continuate de poliţiştii orădeni sub supravegherea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: