Un deţinut din Iaşi a dat foc puşcăriei pentru că nu i s-a aprobat să facă amor cu concubina

Un deţinut din Iaşi a dat foc puşcăriei pentru că nu i s-a aprobat să facă amor cu concubina

Nu e primul protest de la Penitenciarul Iaşi FOTO Inquam Photos/Liviu Chirica

Un bărbat încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi a incendiat o serie de bnuri din celulă şi fost la un pas să dea foc penitenciarului ca formă de protest că nu a fost lăsat să participe la vizita intimă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deţinutul N.O., de 25 de ani, a fost sancţionat disciplinar de către reprezentanţii închisorii din Iaşi cu 10 zile de izolare după ce a dat foc unor bunuri pe care le avea în celulă. Individul a comis faptele în luna iulie, dar lucrurile au devenit publice abia după ce individul s-a adresat Justiţiei.

În actul de consemnare a sancţiunii disciplinare se menţionează că deţinutul era cazat în camera E 4.4 atunci când a comis fapte. 

Se întâmpla pe 22 iulie, la ora 22.00, atunci când, într-un moment de furie, individul a rupt caia de la baie şi a dat foc mai multor bucăţi de plastic şi de hârtie. Ulterior, a baricadat celula cu ajutorului paturilor, fiind cu greu liniştit de către gardieni.  

Tot tărăboiul comis de deţinut a fost pus de acesta pe seama unei decizii a reprezentanţilor Penitenciarului Iaşi, prin care nu i s-a aprobat o vizită intimă, în fapt o întânire amoroasă cu concubina, în camera special amenajată la penitenciar. N.O. a contestat în instanţă decizia de sancţionare, însă judecătorii au menţinut-o. Magistraţii au invocat inclusiv faptul că întreaga scenă a fost filmată. 

Tânărul de 25 de ani nu este la prima abatere, el mai fiind sancţionat de cinci ori în timpul detenţiei de la Penitenciarul Iaşi. El se află în spatele gratiilor pentru tâlhărie.

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările