Ultimul discurs de Revelion al lui Nicolae Ceauşescu. Imagini needitate cu dictatorul comunist

Ultimul discurs de Revelion al
lui Nicolae Ceauşescu. Imagini needitate cu dictatorul comunist

Nicolae Ceauşescu

Înainte de căderea regimului comunist, revelioanele erau printre puţinele ocazii în care românii aveau ocazia să sărbătorească, deşi conceptul de sărbătoare, pentru cei mai mulţi dintre aceştia, însemna vizionarea programului de Revelion de la TVR, alături de rude sau prieteni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Revelioanele din perioada comunistă erau departe de show-urile pe care, în zilele noastre, televiziunile generaliste le oferă românilor. Singura televiziune din România de dinainte de 1989 era TVR, care în seara de 31 decembrie spre 1 ianuarie avea un program de divertisment, trecut în prealabil prin filtrul comuniştilor, care voiau astfel să evite propagarea unor mesaje directe sau insinuante la adresa conducătorului Nicolae Ceauşescu.

Actori ca Toma Caragiu, Dem Rădulescu, Stela Popescu sau Alexandru Arşinel era nelipsiţi de la programele pregătite de televiziunea publică pentru noaptea de Revelion. Scenetele comice ale acestora erau completate de programe de muzică uşoară în care protagonişti erau, printre alţii, Angela Similea, Corina Chiriac sau Mirabela Dauer.

Singura constantă din programul de revelion pe care românii îl putea vedea la televizor era discursul lui Nicolae Ceauşescu. De cele mai multe ori, acesta apărea în faţa românilor cu un discurs grandoman, prezentând cifre de multe ori astronomice cu privire la recolta din anul ce a trecut sau vorbind despre industria ţării. Un ultim discurs de acest gen, în variantă needitată, a fost difuzat de TVR recent. 


Sursă:Youtube/Stevenel Jojo

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: