Trotuar cu stâlpi de electricitate în mijloc, la Iaşi. Explicaţia autorităţilor

Trotuar cu stâlpi de electricitate în mijloc, la Iaşi. Explicaţia autorităţilor

FOTO Facebook/Primăria Municipiului Iaşi

Imaginile cu stâlpii rămaşi în mijlocul trotuarelor au fost postate chiar pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Iaşi. Reprezentanţii municipalităţii le-au postat pentru a prezenta stadiul proiectului, însă fotografiile au stârnit un val de critici în mediul online.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ieşenii trebuie să facă slalom printre stâlpii de electricitate poziţionaţi în mijlocul unor trotuare înguste. Câteva fotografii cu stadiul unor lucrări cu finanţare europeană au stârnit un val de critici în mediul online. Oamenii, în special pietonii care parcurg traseul Iaşi - Dancu, sunt revoltaţi. 

De cealaltă parte, reprezentanţii municipalităţii ieşene spun că lucrările nu au fost încă finalizate şi promit că trotuarele vor fi extinse. 
   
„Trebuie să facem slalom printre stâlpi. Şi nici n-avem loc să ne ferim, că trotuarul e foarte mic”, spune un ieşean.
 
Alţi ieşeni au lăsat comentarii direct la postările de pe pagina de Facebook a Primăriei Iaşi. „Stâlpi pe mijlocul trotuarului nou înfiinţat. Foarte frumos! Râde lumea de noi, de voi. Şi noi plângem. Respectaţi normativele tehnice în vigoare! P.S.: Încă aştept răspuns la adresa pe care v-am trimis-o pe această tema în urma cu vreo luna”, a scris Grigoraş Ioan-Răducu. 
 
„Aţi postat imaginea să ia exemplu şi alte municipalităţi - Aşa NU?”, întreabă Adrian-Mihai Butnariu. 
 
  
Prin acest proiect european se înlocuieşte linia de tramvai şi sunt reabilitate trotuarele pe o suprafaţă de peste 9.000 de metri pătraţi, dinspre municipiul Iaşi spre localitatea Dancu. 
 
Reprezentanţii Primăriei Iaşi promit că lucrările nu vor rămâne în acest stadiu. „A fost nevoie să mutăm reţelele de utilităţi, este o conductă de gaz şi una de curent electric. Lucrările au fost finalizate din acest punct de vedere. Până la finalizarea proiectului, vom extinde trotuarul”, explică pentru TVR Iaşi Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi.
 
Proiectul valorează peste 21 milioane de euro, iar lucrările ar trebui finalizate la sfârşitul anului viitor.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările