Test de cultură generală simplu despre anatomia umană. Câte coaste are omul

Test de cultură generală simplu despre anatomia umană. Câte coaste are omul

Test de cultură generală despre anatomia umană

Vă propunem un test de cultură cu întrebări accesibile despre anatomia umană. Ne puteţi scrie la secţiunea de comentarii câte răspunsuri aţi ştiut.

1. Care este cel mai lung os din corpul uman?
a) humerus
b) femur
c) sternul 
 
2. În ce parte a corpului se află osul zigomatic?
a) membre
b) cap
c) tocace
 
3. Care este cel mai mare vas de sânge din corpul uman?
a) artera aortă
b) artera pulmonară
c) vena cavă
 
4. Câte perechi de coaste are omul?
a) 14
b) 12
c) 8
 
5. Hemofilia este o boală a..
a) ţesutului 
b) sângelui
c) oaselor
 
6. Cum se mai numesc celulele albe?
a) eritrocite
b) leucocite
c) trombocite
 
7. Câte camere are inima?
a) 2
b) 4
c) 6
 
8. Care este cel mai puternic muşchi, comparativ cu dimensiunea sa?
a) trapez
b) bicepsul 
c) limba 
 
9. În ce parte a corpului este situată epiglota?
a) gât
b) stomac
c) cap
 
10. Cum se numeşte muşchiul inimii?
a) pericard
b) miocard
c) ventriculul stâng
 
Răspunsuri corecte: 1 – b, 2 – b, 3 – a, 4 – b, 5 – b, 6 – b, 7 – b, 8 – c, 9 – a, 10 – b. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: