Semn de revenire la normalitate: unitate mobilă ATI COVID, transformată în secţie non-COVID

Semn de revenire la normalitate: unitate mobilă ATI COVID, transformată în secţie non-COVID

FOTO Florin Roşu

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi a explicat că acest lucru a fost posibil pe fondul scăderii numărului de cazuri grave de coronavirus care ajung la spitalul ieşean. În acest moment, la Infecţioase sunt libere 140 de paturi

Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă din curtea Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva" din Iaşi a fost transformată în Terapie Intensivă non-COVID. Decizia a fost luată pe fondul scăderii numărului cazurilor grave de coronavirus,  anunţă medicul Florin Roşu, managerul unităţii medicale.  
 
„După igenizare, sterlizare şi realizarea mentenanţei, Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă din curtea Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi a fost convertită în Terapie Intensivă non-COVID şi şi-a început activitatea medicală. În momentul de faţă, îngrijim în continuare pacienţi COVID pozitivi şi ne-am deschis porţile pacienţilor cu celelalte patologii infecto-contagioase, spitalul funcţionând cu două terapii intensive: COVID şi non COVID”, a transmis medicul Florin Roşu.  
 
Sâmbătă, 22 mai, în unitatea medicală erau internaţi nouă pacienţi în unitatea ATI COVID, iar patru la unitatea ATI non-COVID.
 
„Există o scădere semnificativă a numărului de pacienţi COVID, iar evoluţia este îmbucurătoare. Avem 140 de paturi libere în spital şi am decis deschiderea graduală a secţiilor şi pentru pacienţii non-COVID", a mai spus managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Florin Roşu.
 
De asemenea, veşti bune vin şi din partea conducerii Spitalului „Dr. C. I. Parhon”, din Iaşi, unde medicii au externat joi, 20 mai, ultimul pacient COVID-19. 
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările