Povestea emoţionantă a pompierului care a salvat o tânără prinsă între fiarele unei maşini. „Dacă fata va trăi, i se datorează numai lui“

Povestea emoţionantă a pompierului care a salvat o tânără prinsă între fiarele unei maşini. „Dacă fata va trăi, i se datorează numai lui“

Mădălin Chiriac a murit, iar iubita sa este încă în spital.

Un subofiţer al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), subunitatea Fălticeni, i-a salvat viaţa unei fete de 15 ani, rănită într-un accident rutier grav, în apropierea localităţii Ruginoasa, judeţul Iaşi. Acesta a intrat după copilă în maşina strivită în care rămăsese blocată şi i-a acordat primul ajutor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Accidentul a avut loc în noaptea de 21 spre 22 august, după ce maşina BMW cu volan pe dreapta, condusă de Mădălin Chiriac, un tânăr ieşean de 21 de ani, a ieşit de pe carosabil şi s-a rostogolit de pe câmp. Maşina a fost surprinsă circulând cu 155 de kilometri la oră în afara localităţii Ruginoasa, spre Paşcani. Agenţii au somat şoferul să oprească, însă acesta a refuzat şi a apăsat şi mai tare pedala de acceleraţie.

Din cauza vitezei, maşina a ajuns în primă fază pe acostament, ieşind apoi din decor şi răsturnându-se pe un câmp. Bărbatul a murit pe loc, fiind aruncat din maşină în urma impactului, iar iubita sa, Patrisia D., o tânără în vârstă de 15 ani, care se afla pe locul din dreapta, a rămas încarcerată.

Într-o postare a reprezentanţilor ISU Suceava, în subordinea căruia se află şi subunitatea din Paşcani, este făcut cunoscut faptul că un pompier din cadrul unităţii, Adrian Stoica, a intervenit imediat pentru a o ajuta pe tânăra rămasă între fiarele maşinii. Subofiţerul se întorcea acasă împreună cu nişte rude, de la Aeroportul din Iaşi, când în apropiere de Ruginoasa două maşini BMW, dintre care una aparţinând lui Mădălin Chiriac, l-au depăşit cu viteză, fiind urmărite de o maşină a Poliţiei.

La scurt timp însă, subofiţerul a văzut bucăţi din maşină împrăştiate pe câmp şi a coborât din autoturismul său pentru a-i ajuta pe poliţişti. Pentru că şoferul era deja decedat, Adrian Stoica a intrat în maşina în care rămăsese blocată Patrisia D. şi i-a acordat primul ajutor.

„După ce s-au apropiat, bucăţi dintr-o maşină erau împrăştiate peste tot, iar lanternele poliţiştilor ţeseau pe câmpul din zonă. A oprit, şi Adrian i-a întrebat dacă au nevoie de ajutor. Au răspuns că da, mai ales dacă are cunoştinţe de prim ajutor. Paramedic cu state vechi, cu zeci de vieţi salvate în timp, Adrian s-a îndreptat spre ei. Şoferul, aruncat la 10-15 metri din maşină, nu mai avea funcţii vitale, cu leziuni grave…Nu-l mai putea ajuta...S-a dus spre mormanul de fiare, care s-a oprit din răsturnare pe o laterală, unde a găsit o fată încarcerată, într-o poziţie ce nu-i permitea să respire corect. Din contră, dacă ar mai fi rămas aşa câteva zeci de secunde, i-ar fi fost fatal…”, povestesc reprezentanţii ISU Suceava.

Subofiţerul a reuşit să o poziţioneze pe faţă corect şi să îi susţină capul până au sosit medicii, fiind scos din maşină în acelaşi timp cu tânăra.

„Adrian nu a mai stat pe gânduri. S-a strecurat prin luneta maşinii, printre împletitura de tablă, până la tânăra adolescentă, a poziţionat-o corect şi i-a susţinut capul până la sosirea pompierilor militari din Paşcani. Practic, a fost extras odată cu fata, după ce s-a reuşit descarcerarea ei. În tot acest timp, care a părut o veşnicie, mai ales că poziţia în care se afla nu era deloc comodă, înţepat de fiare şi de cioburi, Adrian i-a fost alături, ca un înger păzitor”, mai spun reprezentanţii ISU Suceava.

Pompierul spune că a conştientizat ce se întâmplase abia când a ajuns acasă şi a văzut că încă mai are sângele victimelor pe mâini şi pe haine. Bărbatul consideră că ceea ce a făcut este „un simplu gest, pe care l-ar fi făcut oricine”.

„Îmi povestea că abia mai târziu, când se spăla, a văzut că era plin de sângele victimelor pe mâini, pentru că nu a avut timp să se protejeze, mai ales că viaţa fetei era în pericol iminent… Dragostea de semeni te face uneori să treci peste protocoale… Instinctul de salvator e mai puternic decât cel de conservare…Am primit un mesaj privat de la Vasile Lipovanu, şeful Gărzii de Intervenţie Paşcani, subunitatea care a intervenit în acea noapte la accident. Colegul ieşean mă ruga să-i transmit lui Adrian mulţumirile familiei tinerei, dar şi ale sale şi ale colegilor săi … « Dacă fata va trăi, i se datorează numai lui, pentru că i-a acordat primul ajutor până la sosirea noatră», mi-a mai scris Vasile”, au scris reprezentanţii ISU pe pagina de Facebook.

Fata în vârstă de 15 ani este internată la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, iar starea sa este gravă, dar stabilă.

Citiţi şi:

Cursă cu BMW-ul, la miezul nopţii. Un tânăr a murit, partenera sa e grav rănită. Viteza năucitoare cu care mergea bolidul
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările