Pacientă COVID, în stare gravă, transferată de la Bucureşti la Iaşi. În Capitală, zero paturi libere la ATI

Pacientă COVID, în stare gravă, transferată de la Bucureşti la Iaşi. În Capitală, zero paturi libere la ATI

FOTO Arhiva Adevărul

Pacienta are nevoie de tratament de specialitate în Terapie Intensivă, iar în Bucureşti nu mai sunt locuri libere.

Nu mai sunt locuri disponibile în secţiile ATI din Capilată. În context, pacienţii care sunt într-o stare gravă şi au nevoie de îngrijire la ATI sunt transferaţi în alte spitale din ţară. De exemplu, în cursul zilei de vineri, 16 aprilie, o pacientă COVID în stare gravă a fost transferată din Bucureşti la Iaşi, pentru tratament de specialitate în Terapie Intensivă. 

„Ştim că în unităţile de primiri urgenţe din Bucureşti se află mai mulţi pacienţi. Iaşiul a primit şi a ajutat întotdeauna Capitala pe această problemă.
 
Vinerea trecută am transferat trei pacienţi, care au venit tot cu o aeronavă a SMURD Bucureşti. Acum, după o săptămână, avem posibilitatea să sprijinim în primul rând pacientul, iar în felul ăsta să degrevăm şi echipa din Bucureşti de un pacient care are nevoie de ventilaţie, care are nevoie de terapie intensivă, şi e bine că se va afla în următoarele minute în grija colegilor de aici, de la Iaşi”, spune Diana Cimpoeşu, Coordonator UPU SMURD Iaşi. 
 
În Iaşi sunt în acest moment 5 paturi libere şi 70 de pacienţi îngrijiţi de medici la ATI.
 
„De când s-a instalat unitatea mobilă la Spitalul de Boli Infecţioase, şi s-au creat în plus 10 paturi, am reuşit să tratăm şi să avem şi mai puţine cazuri care vin către urgenţă, avem în fiecare zi câteva locuri libere”, a mai spus Diana Cimpoeşu, Coordonator UPU SMURD Iaşi. 
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările