O femeie care a luat bani de la serviciu pentru cămătari a fost condamnată la închisoare

O femeie care a luat bani de la serviciu pentru cămătari a fost condamnată la închisoare

Dosare (Arhivă)

Elena Lăcrămioara Minciuc (40 de ani) a fost condamnataă, miercuri, de Judecătoria Iaşi la un an de închisoare cu suspendare pentru delapidare. Contabila le-a declarat anchetatorilor că a fost nevoită să ia bani din firmă pentru că trebuia să-i restituie unui cămătar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătoria Iaşi a dispus ca Elena Lăcărămioara Minciuc să plătească părţii civile şi 61.549 de lei. Sentinţa nu este definitivă. Elena Lăcrămioara Minciuc a fost acuzată, în martie, de procurori de delapidare. Potrivit rehizitoriului, femeia a fost angajată, din 2006, la o firmă din Bucureşti în funcţia de contabilă. În iunie 2010, reprezentanţii firmei au constatat că din gestiune lipseau 61.000 de lei şi au făcut plângere împotriva femeii pentru delapidare.

Culmea delapidării la Iaşi: a sustras 32.439 de lei din comerţul cu ciorapi

Potrivit anchetatorilor, Elena Lăcrămioara Minciuc nu mai înregistra încasările de la clienţi în contabilitate sau le trecea doar scriptic pe hârtiile pe care le trimitea la directorul general al firmei din Bucureşti.

În faţa anchetatorilor,  Minciuc a declarat că în 2007 a pierdut  17.200 de lei din încasări şi a fost nevoită să facă rost de bani pentru a-i pune la loc. Astfel, ar fi împrumutat bani de la un cămătar cu dobândă de 50%. Pentru că nu ar mai fi putut să-i restituie, femeia a luat bani din conturile societăţii.Minciuc a susţinut că 40.000 de lei i-a dat cămătarului, iar 20.000 de lei i-a folosit ea.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările