Deputatul Grigore Crăciunescu, trimis în judecată pentru conflict de interese

Deputatul Grigore Crăciunescu, trimis în judecată pentru conflict de interese

Grigore Crăciunescu este acuzat de procurori de conflict de interese

Parlamentarul ieşean este acuzat de Parchetul General că ar fi atribuit contracte propriului fiu, administrator al unei societăţi comerciale. Crăciunescu va fi judecat pentru conflict de interese

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit procurorilor, faptele actualului deputat ar fi avut loc în perioada în care acesta exercita funcţia de primar al municipiului Paşcani. Atunci, notează Parchetul General într-un comunicat de presă, “ar fi perfectat 9 acte juridice cu societăţi comerciale al căror reprezentant legal era fiul său.” La una dintre firmele ce ar fi fost favorizate, Grigore Crăciunescu ar fi activat până să fie numit primar.

“De menţionat este şi faptul că unul dintre aceste acte juridice vizează concesiunea prin încredinţarea unei suprafeţe de teren intravilan, situat vis-a-vis de primăria oraşului Paşcani şi în imediata vecinătate a sediului uneia dintre societăţile comerciale al căror administrator era fiul inculpatului. Atribuirea suprafeţei de 110 mp de teren s-a realizat prin concesionare directă, fără licitaţie publică, pentru o perioadă de 25 de ani, la un preţ de 219 €/an (faţă de preţul stabilit într-un proiect iniţial al concesiunii de 1021 €/an), pentru construirea unei parcări ce urma să deservească laboratorul de analize medicale care aparţinea familiei inculpatului”, notează sursa citată.


Celelalte acte juridice au avut ca obiect derivat activitatea de publicitate stradală prin panouri publicitare şi/sau totemuri de mari dimensiuni, amplasate pe suprafeţe de teren de la 1 mp până la 5 mp, în intravilanul oraşului Paşcani, în zonele cu cea mai bună vizibilitate, cu expunere şi receptare eficiente, atât pentru traficul pietonal, cât şi pentru cel auto şi transportul în comun.

“Toate aceste activităţi denotă dorinţa şi diligenţele depuse de inculpat pentru stabilirea unor preţuri preferenţiale pentru societăţile familiei sale şi pentru facilitarea desfăşurării activităţii acestora”, se mai arată în comunicatul amintit.

Dosarul urmează a fi soluţionat de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României. Grigore Crăciunescu este deputat PNL din 2012. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: