Cum să scapi celulită în 5 paşi simpli

Cum să scapi celulită în 5 paşi simpli

Celulita, numită şi „coajă de portocală”, reprezintă o adevărată problemă pentru majoritatea femeilor. Tratarea afecţiunii dă bătăi de cap tuturor reprezentantelor sexului frumos.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cercetătorii estimează că între 80% şi 90% dintre femei se confruntă cu celulita. Deşi pe piaţă sunt disponibile o mulţime de creme, loţiuni şi tratamente ce promit împiedicarea apariţiei afecţiunii, studiile au arătat că cele mai multe nu-şi dovedesc eficienţa.

Femeile sunt mult mai predispuse la apariţia celulitei decât bărbaţii, explică specialiştii. Asta deoarece celulele grase sunt aranjate vertical, sub piele, în cazul acestora. 
 
Cert este că celulita nu dispare niciodată complet, singura soluţie fiind minimalizarea aspectului său. Iată cinci paşi care ar putea ajuta la minimanilarea aspectului de coajă de portocală:
 
1. Beţi minim doi litri de apă pe zi
 
Se pare că deshidratarea este aliatul celulitei. Apa ajută la creşterea metabolismului şi a energiei.
 
2. O alimentaţie sănătoasă
 
O alimentaţie sănătoasă reprezintă cea mai simplă modalitate de a păstra celulita la distanţă. Nu puteţi lupta împotriva geneticii, dar puteţi minimiza probabilitatea de a dezvolta celulită urmând un stil de viaţă sănătos. Dieta este importantă în combaterea celulitei. 
 
3. Mişcarea, antidotul celulitei
 
Dacă tot vorbeam la primul pas despre energie. Ei bine, după ce bem doi litri de apă pe zi, suntem hidrataţi şi avem energie, putem face mişcare. Reducerea grăsimii corporale prin dietă şi exerciţii fizice poate contribui la scăderea aspectului celulitei. Antrenamentele cu greutăţi contribuie la sculptarea şi tonifierea muşchilor, iar acest lucru va modifica şi aspectul pielii
   
4. Folositi geluri anti-celulitice bazate pe extracte natural
 
Un gel anticelulitic eficient este bazat pe extract de chilli si lavanda. Aceste ingrediente ajută la creşterea ratei metabolismului la nivelul locului unde a fost aplicat pe piele.
 
5. Masajul
 
Masajul este foarte important pentru a menţine frumuseţea pielii. Acesta are capacitatea de a îmbunătăţi circulaţia şi de a înlătura celulita.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările