Capcana „alunecoasă” de pe străzile din Iaşi. Avertismentul unui profesor: „Unde vedeţi această spumă, reduceţi viteza considerabil”

Capcana „alunecoasă” de pe străzile din Iaşi. Avertismentul unui profesor: „Unde vedeţi această spumă, reduceţi viteza considerabil”

Cartierul Păcurari, mun. Iaşi   FOTO Facebook/Silviu Gurlui

Profesorul ieşean semnalează că o astfel de spumă a fost observată pe străzile din cartierul Păcurari al muncipiului Iaşi, dar subliniază că sunt şanse mari să existe şi în alte zone din oraş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Silviu Gurlui, profesor la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, atrage atenţia că sunt zone în municipiul Iaşi care pot fi alunecoase, din cauza unei spume care s-a format pe carosabil şi pe trotuar. 

Profesorul ieşean explică, într-o postare pe Facebook, care ar putea fi cauzele apariţiei acestui fenomen. 
 
„Atrag atenţia că sunt zone din Iaşi care pot fi ceva mai alunecoase din cauza spumei/detergenţilor rezultaţi fie din spălarea străzilor, maşinilor, fie din agenţii surfactanţi din aer (poluanţi), în amestec cu apa din precipitaţiile căzute azi (n. red. - sâmbătă, 27 februarie)”, a scris profesorul Silviu Gurlui pe Facebook. 
 
În final, profesorul îi sfătuieşte pe şoferi să reducă viteza considerabil în zonele în care observă pe carosabil o astfel de spumă. 
 
„O atenţie mai mare e necesară pentru şoferi, dar şi pentru pietoni, distanţa de frânare se poate mări în aceste condiţii. Imaginea este din Păcurari. Similar ar fi şi în Moara de Foc. Oricum, unde vedeţi această spumă, reduceţi considerabil viteza”, a conchis profesorul Silviu Gurlui. 
 
 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările