Beatrice Rancea, pusă sub control judiciar după percheziţiile de la Opera din Iaşi

Beatrice Rancea, pusă sub control judiciar după percheziţiile de la Opera din Iaşi

Beatrice Rancea, managerul Operei Naţionale Române din Iaşi

Procurorii ieşeni au luat aceeaşi măsură şi faţă de alte 10 persoane. Comunicatul Parchetului prezintă acuzaţii exterm de grave la adresa managerului Operei din Iaşi, Beatrice Rancea.

Beatrice Rancea, cercetată penal într-un dosar privind nereguli financiare cu un prejudiciu de 5 milioane de lei, a fost pusă sub control judiciar în dosarul în care este acuzată de deturnarea fondurilor Operei de la Iaşi şi din Bucureşti, potrivit reprezentanţilor DIICOT.
 
În acest dosar, procurorii au luat aceeaşi măsură şi faţă de alte 10 persoane.
 
 
În total, autorităţile au efectuat 26 de percheziţii, la Iaşi şi Bucureşti, într-un dosar de evaziune şi folosire frauduloasă a banilor.
 
În anchetă, principala vizată este Beatrice Rancea, actuala directoare a Operei Naţionale Române din Iaşi şi fosta directoare a Operei din Bucureşti. În cursul zilei de luni, 1 martie, Beatrice Rancea a fost dusă la audieri.


Persoanele audiate

Potrivit presei locale, luni, 1 martie, la ora 22.00, Beatrice Rancea nu intrase efectiv la audieri cu procurorii, audieri care, teoretic, au început undeva în jurul orei 14.00.
 
Alături de ea, Aligheri Iaţâc, şef de partidă, secretara ONRI, Iulia Solomon, asistentul de regie Mădălina Minculescu, fiica vitregă a solistului trupei Iris, Cristi Minculescu, Maria Eşanu, asistent scenografie, Daniela Ştefan Năforiţă, actualul contabil-şef al ONRI, şi Silvia Creţu, actualul şef de audit al ONRI.
 
Toţi apropiaţi ai lui Beatrice Rancea şi tot toţi au fost aduşi de acasă, luni dimineaţă, cu maşinile IJP, la sediul instituţiei pentru a asista la percheziţiile efectuate la compartimentul administrativ, dar asta după ce, la unii dintre ei, inclusiv la domiciliul provizoriu al managerului ONRI din Iaşi, au fost făcute percheziţii.
 
„Mandatul de percheziţie domiciliară a fost emis în scopul descoperirii şi strângerii probelor cu privire la infracţiunile investigate în cauză, şi anume constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la delapidare", au declarat reprezentanţii DIICOT.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările