Amantlâcul de la „Socola“: blonda din spatele dosarului şi-a recunoscut faptele şi va face muncă în folosul comunităţii

Amantlâcul de la „Socola“: blonda din spatele dosarului şi-a recunoscut faptele şi va face muncă în folosul comunităţii

Daniel Deaconiţă a fost angajat la "Socola" cu sprijinul soţiei sale, Alina, cea care şi-a recunoscut faptele FOTO Facebook

Ieşeanca a cărui soţ a fost angajat fictiv la Institutul de Psihiatrie “Socola” din Iaşi a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei şi ar urma să execute doi ani şi zece luni de închisoare cu suspendare sub subraveghere, dacă documentul va fi validat de instanţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alina Deaconiţă, amanta fostului şef al Biroului de Achiziţii de la Institutul “Socola” a recunoscut în întregime faptele de fals şi cumpărare de influenţă care îi sunt imputate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi.

În cazul Alinei Deaconiţă, procurorii DNA au disjuns cercetările, după ce în urmă cu câteva zile, fostul manager al unităţii spitaliceşti, dar şi alte persoane, printre care şi fostul ei amant, au fost trimise în judecată.

Potrivit anchetatorilor, “în cursul lunii aprilie 2014, inculpata Deaconiţa Alina-Gabriela i-a remis lui Popa Sebastian Iulian, şef Serviciu Achiziţii şi membru al Comisiei de examinare, suma de 8.000 de lei (destinată exclusiv pentru un alt funcţionar cu putere de decizie din cadrul Comisiei de examinare), în schimbul promisiunii acestuia că va rezolva tot ceea ce era legat de angajarea soţului inculpatei pe postul de referent la Compartimentului relaţii publice din cadrul Spitalului de Psihiatrie Socola Iaşi.”

Anchetatorii au mai precizat că Deaconiţă a semnat în fals lucrarea soţului ei, pe care a semnat-o în numele lui, acesta fiind plecat la muncă în străinătate la momentul concursului. Din comisia de examinare au făcut parte atât fostul manager Lucian Burlea cât şi Sebastian Popa, cu care Deaconiţă avea o relaţie afectivă.


În luna mai 2014, pentru a acoperi lipsa de la locul de muncă a persoanei câştigătoare a concursului (soţul lui Deaconiţa Alina-Gabriela),   Burlea Ştefan-Lucian, la data faptelor, manager al Spitalului Clinic de Psihiatrie Socola Iaşi şi preşedinte al comisiei de examinare, a dispus, printr-o decizie nedatată, suspendarea contractului de muncă al acestuia pe o perioadă de 4 luni, începând cu data de 12 mai 2014. Cererea de concediu fără plată a fost întocmită şi semnată în fals, în numele soţului său, de către Deaconiţa Alina-Gabriela,  la instigarea lui Popa Iulian Sebastian”, au mai spus procurorii.


Pe lângă pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, Alina Deaconiţă ar urma să presteze şi muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile. Acordul de recunoaştere a vinovăţiei a fost înaintat Tribunalului Iaşi.
 

Citeşte şi:

UPDATE Percheziţii DNA la Spitalul Socola din Iaşi. Directorul Lucian Burlea, prins într-un triunghi amoros de la biroul de achiziţii
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: