VIDEO Fenomene extreme în vestul ţării. Ce pagube a făcut seara de coşmar cu Cod portocaliu de furtuni şi grindină

Fenomene meteo extreme

Fenomenele meteo periculoase au produs pagube în vestul ţării, duminică seară. Au fost furtuni puternice înregistrate pe suprafeţe întinse.

Ştiri pe aceeaşi temă

Până luni, la ora 15, mai multe judeţe din vestul şi sudul ţării, se vor afla sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi de apă însemnate. Primele furtuni au „lovit” judeţul Hunedoara în seara de duminică şi au produs pagube.

Au fost străzi şi gospodării inundate şi localităţi lăsate fără curent electric. Simeria, Deva şi Hunedoara s-au numărat printre localităţile afectate de furtunile din seara de duminică. Pe şoseaua Deva – Lugoj, şoferii au avut parte de momente neplăcute la limta judeţelor Hunedoara şi Timiş. O grindină puternică a distrus parbrizele şi lunetele mai multor maşini, iar traficul a fost paralizat din cauza furtunii.


 

 

În cursul nopţii, pompierii au intervenit în comuna Băiţa, unde au fost inundate 3 gospodării, în Simeria pe str. Ion Slavici, la 10 gospodării. În Deva, pe Calea Zarandului, 4 maşini au fost blocate din cauza apei, iar mai multe beciuri şi curţi au fost inundate în zona Horia şi Grigorescu.

„Din cauza precipitaţiilor abundente, o porţiune din Calea Zarandului (DN7) a fost acoperită cu apa si aluviuni, traficul rutier fiind deviat, pe ambele sensuri se mers, prin municipiul Deva. Mai multe  echipaje ale Biroului Poliţiei Rutiere, Biroului Ordine Publică si ale Poliţiei Locale, alături de echipaje ISU, au fost prezente in teren, pe parcursul nopţii. Nu au fost inregistrate victime, iar valoarea eventualelor pagube materiale urmează a fi stabilită”, a informat Inspectoratul de Poliţe Judeţean Hunedoara.

„Până în 24 iunie, ora 15, în judeţele Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Hunedoara, precum şi zona montană şi submontană a judeţelor Argeş, Sibiu şi Alba se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse torenţiale, intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină şi frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 40 l/mp şi izolat 60...70 l/mp”, a informat Administraţia Naţională de Meteorologie. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Deva a ajuns sub ape după ploaia torenţială. Canalizarea nu a făcut faţă, iar cartierele oraşului au fost inundate

VIDEO Peste 60 de gospodării au fost inundate în Valea Jiului. Într-un subsol a fost găsit un bărbat electrocutat

VIDEO Bilanţul tragic al inundaţiilor din nordul judeţului: o femeie a murit şi peste 100 de gospodării au fost afectate

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: