VIDEO Autostrada Lugoj – Deva: A început construirea zidului de sprijin al „Dealului liliecilor” din Şoimuş

Autostrada Lugoj - Deva, lucrări pe Lotul IV, în zona Şoimuş

Antreprenorii de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva au început lucrările la zidul de sprijin de pământ armat al versantului de la Şoimuş, excavat pe o porţiune de peste un kilometru pentru a face loc unui tronson drumului de mare viteză.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autostrada Lugoj – Deva a intrat în şantier de la începutul anului 2014, iar Loturile III şi IV care traversează judeţul Hunedoara până la limita cu judeţul Timiş, pe un traseu de peste 40 de kilometri, ar putea fi realizate până la finalul acestui an, potrivit planurilor drumarilor.

Pe Lotul IV, cele mai complexe lucrări se derulează în zona versantului Şoimuş, de pe malul Mureşului, excavat în ultimul an pe o distanţă de peste un kilometru, pentru a face loc drumului de mare viteză.

Dealul alat în zona viitorului nod rutier care va face legătura între autostrada Lugoj - Deva, DN 7, DN 76 şi Autostrada Deva - Sibiu a fost supranumit „Dealul Liliecilor”, după ce o peşteră în care se adăposteau lilieci a dus la întârzierea timp de peste un an, a derulării proiectului.

 

„În această săptămână a început realizarea zidului de sprijin din pământ armat la acelaşi versant Şoimuş. În paralel, au continuat lucrările de scurgere a apelor, montarea elementelor de siguranţa circulaţiei şi de protecţia mediului (parapet direcţional şi panourile fonice), la terasamente, la structura rutieră şi aşternerea mixturii asfaltice în zona nodului rutier Şoimuş, atât pe autostradă, cât şi pe bretelele de acces”, a informat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, care a publicat imagini de pe autostrada aflată în şantier.


Vă recomandăm să citiţi şi:

An aproape sterp pe Autostrada Lugoj - Deva: doar 16 kilometri au fost deschişi. Proiectul va avea doi ani de întârziere

VIDEO Imagini aeriene cu nodul rutier Holdea, de pe Autostrada Lugoj – Deva. Problemele celui mai complex şantier

Şirul imens de amenzi date firmelor de pe autostradă: „Şoferii circulă inconştient prin localităţi cu maşini ce nu mai pot fi controlate din cauza tonajului”

VIDEO Marea provocare pe şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva: excavarea versantului imens de pe malul Mureşului

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: