VIDEO Accident mortal în laminorul combinatului din Hunedoara. Muncitori striviţi de o stivă de profile metalice

VIDEO Accident mortal în laminorul combinatului din Hunedoara. Muncitori striviţi de o stivă de profile metalice

Accidentul de muncă mortal s-a petrecut în secţia Laminoare. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Un muncitor a murit, iar colegul său a fost transportat în stare gravă la spital, după ce o stivă de profile metalice s-a prăbuşit peste trupurile celor doi. Accidentul de muncă s-a petrecut în laminorul combinatului siderurgic din Hunedoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

O stivă de profile metalice, în greutate de 10 tone a zdrobit sub greutatea ei trupurile a doi oameni. Accidentul de muncă s-a petrecut în incinta combinatului Arcelor Mittal Hunedoara, în această după-amiază, iar una dintre victime a decedat.

„Cu ajutorul unei macarale de mare tonaj aflată în secţia laminoare, s-a reuşit îndepărtarea rapidă a profilelor metalice, permiţând intervenţia pompierilor de extragere a celor doi muncitori în vârstă de 42 şi 45 de ani de sub barele metalice. Celor doi le-a fost acordat ajutorul medical de urgenţă însă în cazul muncitorului de 45 de ani, după aplicarea protocolului de resuscitare, medicii au declarat decesul”, a informat căpitanul Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Al doilea muncitor a scăpat cu viaţă, însă a fost preluat în stare de inconştienţă de echipajele medicale şi transportat la spitalul din Hunedoara. Starea sa era gravă, au precizat reprezentanţii ISU Hunedoara.

Trupuri zdrobite sub greutatea laminatelor
 „Din primele cercetări, am costatat că a căzut o stivă de profile I, peste cele două persoane, stivele erau aranjate, dar fiind mutate pentru aranjarea în vagoane, s-a dezechilibrat o stivă şi a căzut peste picioarele victimelor”, a precizat Adrian Bozdog, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara.

Dinamica producerii accidentului şi factorii determinanţi ai acestuia vor fi stabiliţi în urma concluziilor rezultate în urma anchetei desfăşurate de reprezentanţii I.T.M. şi ai Parchetului. Cei de la ITM Hunedoara susţin că muncitorii erau angajaţi cu forme legale, purtau echipamente de protecţie şi aveau instructajul de protecţia a muncii efectuat.


Vă recomandăm şi:

Proteste în siderurgie. Cum se vede industria Hunedoarei, din interior        Siderurgiştii hunedoreni se vor alătura angajaţilor din industrie afiliaţi Sindicatului Cartel Alfa, în acţiunile de protest organizate în următoarele două zile. Preşedintele Sindicatului „Siderurgistrul”, Petru Vaidoş, a vorbit marţi despre nemulţumirile sindicaliştilor şi ale patronatelor din industrie.

FOTO Cum arată cel mai poluat loc din Hunedoara. Proiectul de ecologizare a ruinelor combinatului întârzie    Proiectul de reabilitare a celor 20 de de hectare din vechea platformă industrială a Hunedoarei, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, nu a demarat până, deşi au trecut mai bine de trei ani de la data în care a fost iniţiat. În prezent, zona care urmează să intre în ecologizare este considerată una dintre cele mai poluate ale Hunedoarei.

Drama unui fost oţelar ajuns la pensie: sapă după fier vechi în ruinele combinatului pentru a-şi plăti ratele     În fiecare zi, în peisajul postapocaliptic al vechii platforme siderurgice a Hunedoarei se avântă zeci de căutători de fier vechi. Unii dintre ei trăiesc adevărate drame: au lucrat până în anii trecuţi în combinat şi, o dată ieşiţi la pensie, în încercarea de a-şi asigura existenţa au fost nevoiţi să se întoarcă în locurile unde au muncit, de această dată doar pentru a săpa după fier.

FOTO VIDEO Peisajul postapocaliptic al Hunedoarei: ce a rămas din combinatul devastat pentru fier vechi      A trecut un deceniu de la începerea primelor acţiuni de distrugere a clădirilor care au făcut parte din vechea platformă industrială a Hunedoarei. Construcţiile ridicate în trecut pe mai bine de 100 de hectare au fost demolate, iar peisajul industrial a devenit unul post-apocaliptic. Totuşi, ruinele continuă să asigure supravieţuirea a sute de oameni care le scormonesc în căutare de fier vechi.

FOTO Traian Berbeceanu şi Codruţa Kovesi, în prima lovitură dată jefuitorilor combinatului. Povestea mafiei fierului, salvată de amorţeala justiţiei     PROCES Prima mare lovitură a „superpoliţistului“ Traian Berbeceanu, acuzat acum de implicare în acţiuni de crimă organizată, a fost o anchetă coordonată de procurorul Laura Codruţa Kövesi. Dosarul mafiei care a devalizat Combinatul Siderurgic din Hunedoara în anii 2000 zace, însă, în sertarele justiţiei.

FOTO Povestea unor tragedii ascunse: cum mureau siderurgiştii pe şantierele combinatului din Hunedoara      În anii în care vechile uzine de fier ale Hunedoarei se transformau în combinat siderurgic, zeci de oamenii îşi găseau sfârşitul brutal în cele mai teribile accidente de muncă din istoria colosului industrial.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările