Spitalul din Deva în carantină. Epidemia de gripă şi coronavirusul duc la oprirea vizitelor

Spitalul din Deva în carantină. Epidemia de gripă şi coronavirusul duc la oprirea vizitelor

SURSA: CJ Hunedoara.

Vizitele în saloanele în care au fost internaţi pacienţii Spitalului judeţean din Deva au fost interzise, ca măsură de precauţie faţă de răspândirea infecţiei virale coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva intră oficial în carantină, începând de luni. Astfel, accesul aparţinătorilor şi al vizitatorilor este interzis în unitatea sanitară până la noi reglementări. „Măsura a fost luată de conducerea unităţii sanitare în cadrul eforturilor de prevenire a apariţiei şi răspândirii noului virus COVID-19 (coronavirus), dar şi a numeroaselor cazuri de gripă de tip A şi B confirmate la nivelul SJU Deva. În plus, personalul medical al SJU Deva care revine, începând de astăzi, din concedii petrecute în ţările în care se înregistrază infecţii cu coronavirus (Italia, Thailanda, China etc) va rămâne acasă, în carantină, pentru 14 zile”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

Sanatoriile de Pneumologie din Brad şi Geoagiu nu au restricţionat, deocamdată, accesul vizitatorilor, dar au luat măsuri de prevenire a apariţiei virusului (la intrarea în unităţile medicale există halate, măşti, botoşei, dezinfectanţi pentru mâini), au mai informat reprezentanţii CJ Hunedoara, instituţie în subordinea căreia se află unitatăţile medicale din Brad, Deva şi Geoagiu.

Sanatoriul din Geoagiu a cumpărat deja echipamente speciale pentru intervenţie în cazul apariţiei unor cazuri de infecţie cu coronavirus. De asemenea, la sanatoriul din Geoagiu sunt pregătite 22 de paturi pentru eventualii pacienţi cu coronvirus care trebuie izolaţi, iar la sanatoriul din Brad există 18 paturi într-un corp de clădire separat de cel principal.

Şi reprezentanţii spitalelor din Hunedoara şi Petroşani au anunţat măsuri similare.


Mai puteţi citi şi:

Spitalul din Hunedoara, în carantină. „Nimeni nu va putea intra sau ieşi în afara personalului de serviciu”

Imagini înfiorătoare publicate de mama unei fetiţe de 5 luni, din spital: „Aşa ceva este de neconceput”

Bebeluşul Messi, abandonat a doua oară de părinţi. Prima dată, tatăl său l-a pus în braţele poliţiştilor şi a fugit

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: