Sentinţa în procesul de 100.000 de euro pe care Federaţia Română de Gimnastică i-a cerut mamei sportivei Asiana Peng

Sentinţa în procesul de 100.000 de euro pe care Federaţia Română de Gimnastică i-a cerut mamei sportivei Asiana Peng

Asiana Peng.

Magistraţii au soluţionat dosarul în care Federaţia Română de Gimnastică a solicitat daune de 100.000 de euro Silvanei Peng, mama gimnastei Asiana Peng, acuzată de calomnierea foştilor şefi ai FRF şi antrenorilor de la lotul olimpic

Ştiri pe aceeaşi temă

În 2016, Federaţia Română de Gimnastică, reprezentată Adrian Stoica, preşedinte de la acea vreme, şi Mircea Apolzan, secretar general, a chemat-o în judecată pe Silvana Penga, mama gimnastei Asiana Peng, solicitându-i daune de 100.000 de euro, ca urmare a afirmaţiilor considerate defăimătoare pe care aceasta le-a făcut despre conducerea FRG.

„Această sumă constituie despăgubiri pentru daunele morale aduse onoarei şi demnităţii, prestigiului şi reputaţiei reclamantei, prin acţiunile grave de defăimare şi calomniere, prin acuzaţiile nefondate, insultătoare şi jignitoare, săvârşite în mod repetat de către pârâtă”, se arăta în cererea de chemare în judecată. Acţiunea în răspundere delictuală a fost depusă la Tribunalul Ilfov, care anul trecut şi-a declinat competenţa soluţionării cauzei către Tribunalul Hunedoara. Luni, magistraţii din Deva au respins pretenţiile FRG.

„Instanţa a respins excepţia lipsei calităţii de reprezentant al reclamantei Federaţia Română de Gimnastică. A respins acţiunea civilă formulată de reclamanta Federaţia Română de Gimnastică în contradictoriu cu pârâta Peng Silvana-Maria având ca obiect pretenţii în sumă de 100.000 euro. Obligă pe reclamantă să achite pârâtei suma de 3186,51 lei cheltuieli de judecată în fond diminuate proportional conform art. 451 alin. 2 Cod procedură civilă. Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Hunedoara”, a informat Tribunalul Hunedoara.

Scandal după scoaterea din lot a Asianei
În 2015, Asiana Peng, atunci în vârstă de 15 ani, născută din mamă româncă şi tată chinez, a fost scoasă din lotul olimpic şi trimisă la Deva, acolo unde se pregătesc junioarele. Reacţia mamei sportivei a fost vehementă. Într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Tineretului şi Sportului, Silvana Peng susţinea că întregul lot aflat la Izvorani a fost supus experimentelor.

„Fiica mea, după gheaţă, a fost pusă să alerge cu saci în picioare. Li s-au sustras telefoanele temporar, antrenorii au cotrobăit prin bagajele personale ale gimnastelor şi au sustras lucruri personale (fiicei mele ceai şi lămâi). Înfometare, umilinţe prin vocabular neadecvat, lipsa vacanţelor, jigniri, diferenţieri făcute între gimnaste pe toate planurile, şi multe alte forme inumane de presiuni. Asta se întâmplă acolo. Într-o Românie coruptă, rasismul şi discriminarea domnesc în gimnastica feminină. Aştept destructurarea sistemului mafiot!”, a scris Silvana Peng. Aceasta l-a acuzat pe Adrian Stoica, fost preşedinte al FRG, de rasism şi discriminare. Adrian Stoica informa că scoaterea gimnastei din lot a fost o decizie tehnică, luată de antrenori.

Silvana Peng a continuat acuzaţiile împotriva lui Adrian Stoica, pe reţelele de socializare.

„Aştept moartea naturală a strategului si capul dezastruosului şi desăvârşitului deontolog, preşedintele Stoica Adrian, ca să lase locul vacant unui preşedinte competent, capabil şi doritor, în fruntea Federaţiei Române de Gimnastică! Abia de atunci vom spera să reînviem gimnastica românească, dar până atunci nu vor mai fi gimnaste şi nici doritoare să se sacrifice! Cine-l ţine în braţe pe incompetentul tovarăş preşedinte de Federaţie Română de Gimnastica, Stoica Adrian, dar pe doamna Mihăilescu Grigoraş Gabriela Anca? Ce atâtea diversiuni şi poveşti şi groparii gimnasticii românesti stau pe aceleaşi scaune calde la cârma FRG, încasând în continuare lefuri uriaşe şi promovând în continuare acelasi, cu mici modificări, colectiv tehnic la lot olimpic feminin al României? Cine plăteşte pentru 19 gimnaste distruse fizic, psihic, viitor terminat al gimnastelor si pentru privarea acestora de dreptul la învăţătură si anii pierduti?", scria Silvana Peng, în mai 2016.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Infernul din sălile de gimnastică ale României: „Bătăi înseamnă luat de păr, trântit de pământ, dat palme peste faţă, lovituri cu frânghia udă peste picioare!“

Noi dezvăluiri din „lagărul de la Izvorani“: „Dacă nu ne-au plăcut la faţă, de ce nu ne-au trimis acasă, de ce ne-au chinuit atât, că nu le-am făcut nimic?!“

O fostă gimnastă din lotul naţional lansează acuze dure: „Nu aveam cum să ne calificăm la Jocurile Olimpice, din moment ce antrenorii nu şi-au dorit asta“

 

 

citeste totul despre: