Săptămâna naţională a voluntariatului va începe la Colegiul „Aurel Vlaicu” Orăştie

Mâine, elevii vor avea la dispoziţie un material video - „Delincvenţă versus Libertate”. Acţiunea vizează prevenirea comportamentului de risc în rândul liceenilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marţi, şcolarii din Simeria şi Rapoltu Mare vor învăţa cum răspund minorii în faţa legii, iar vineri, 23 aprilie, va fi rândul tinerilor de la Liceul Teoretic „Traian” din Deva. În partea a doua a zilei, după terminarea cursurilor, elevii voluntari se vor implica alături de poliţişti într-o campanie stradală de informare privind furturile din locuinţe şi din autoturisme.

Prin aceste activităţi dorim ca tinerii implicaţi azi, în calitate de voluntari în proiecte noastre, să devină liderii societăţii civile de mâine, cu o atitudine puternică, care să poată susţine demersurile instituţiilor statului, pentru o societate mai sigură, mai civilizată şi mai europeană”, a declarat inspectorul de poliţie Andrea Fieraru, sociolog în cadrul Compartimentului Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Intervalul 19-23 aprilie reprezintă „Săptămâna naţională a voluntariatului”. Manifestarea presupune diverse activităţi ale ONG-urilor locale împreună cu instituţiile partenere. La nivelul judeţului Hunedoara, ONG-ul organizator este VOLSIM Simeria, care, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie, desfăşoară activităţi preventive, de informare şi implicare a tinerilor hunedoreni în comunitate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările