Reţetele înţelepţilor medievali pentru virilitate. Ce făceau bărbaţii cu mierea pentru creşterea performanţelor sexuale

Reţetele înţelepţilor medievali pentru virilitate. Ce făceau bărbaţii cu mierea pentru creşterea performanţelor sexuale

Gravură din Evul Mediu.

Savanţi din Evul Mediu au rămas cunoscuţi pentru lucrările dedicate vieţii sexuale, însă unele dintre sfaturile pe care le ofereau medievalilor pot fi considerate cu totul neobişnuite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cea mai excentrică lucrare medievală despre sex s-a numit „Grădinile parfumate ale plăcerilor sexuale” şi datează de la începutul secolului al XV-lea. Autorul „manulaului medieval de sex” a fost învăţatul arab Muhammad al-Nafzawi. Pe lângă numeroasele pilde erotice care ocupau cele 21 de capitole ale lucrării, savantul medieval oferea sfaturi celor care doreau să se bucure de o viaţă sexuală împlinită.

Sfaturi pentru virilitate
„Un bărbat care vrea să îşi mărească şi să îşi fortifice membrul, pentru a se bucura de contacul sexual trebuie să îl frece înainte de montă cu apă călduţă, până când devine roşu şi extins prin sângele care curge prin el, datorită căldurii. Îl va unge apoi cu un amestec de miere şi ghimbir, frecându-l cu asiduitate. Atunci el se va uni cu femeia şi îi va procura astfel o plăcere încât ea îl va dori din nou. Un alt remediu pentru plăcerea sexuală este un compus format dintr-o cantitate moderată de piper, lavandă, galangal şi mosc, transformate într-o pulbere, care este apoi puternic amestecată cu miere şi ghimbir. Folosit de bărbat, acesta îi va permite femeii un sentiment minunat de voluptate”, scria înţeleptul arab al secolului al XV-lea.

Un alt remediu pentru creşterea plăcerii sexuale a medievalilor implica folosirea smoalei. „Se spală membrul în apă caldă, până devine roşu şi intră în erecţie. Apoi bărbatul va lua o bucată de piele moale, pe care a răspândit smoală fierbinte şi îl va învălui cu ea. Ea nu va fi lăsată decât până la relaxarea acestuia, iar operaţiunea făcută de mai multe ori va fortifica membrul”, informa autorul lucrării „Grădinile parfumate ale plăcerilor sexuale”. Un amestec de lipitori de apă şi ulei era folosit de medievali pentru mărirea organului sexual, informa Muhammad al-Nafzawi, adăugând că a testat eficacitatea metodelor despre care scria.

Sfaturi pentru femei
Autorul „Grădinilor parfumate ale plăcerilor sexuale” oferea şi sfaturi femeilor care doreau să scape de mirosul neplăcut al organelor intime.„În cazul în care o femeie vrea ca acest miros urât să dispară, ea trebuie să folosească smirnă roşie, pe care o va cerne şi o va frământa cu apă şi mirt, iar apoi va freca cu acest amestec părţile ei intime. În acelaşi fel ar putea fi folosită şi levănţica”, scria înţeleptul arab.

Alaunul dizolvat în apă era folosit de medivali pentru contractarea vaginului, iar pentru ca soluţia să fie mai eficientă, autorul „manualului de sex” le sfătuia pe femei să-i adauge coajă de nucă, substanţă considerată astingentă. „Se fierb bine în apă crabi, eliberaţi din miezuri lor, precum şi scoarţă de copac Pomegrante. Femeia va face o baie în soluţia obţinută, care va trebui să fie cât de fierbinte poate suporta aceasta. Acelaşi rezultat poate fi obţinut prin afumarea vulvei cu bălegar de vacă”, informa autorul din Evul Mediu.

Viaţă împlinită cu afecţiune
Sfaturi despre îmbunătăţirea vieţii intime ofereau şi alţi înţelepţi renumiţi ai Evului Mediu. Unul dintre primii oameni de ştiinţă din lume cunoscuţi pentru interesul acordat problemelor de natură sexuală a fost medicul Ahmed Ibn al-Jazzar, din secolul al nouălea, care şi-a înfiinţat propria clinică în care erau trataţi pacienţii cu astfel de probleme. În tratatele sale, medicul recomanda o serie de alimente care ar oferi cele mai bune condiţii pentru vigoarea sexuală, cele mai multe având în compoziţie năutul, napii şi fasolea, dar şi usturoiul şi laptele proaspăt. Pe lângă remediile compuse din amestecuri de plante, savantul le oferea pacienţilor săi şi câteva sfaturi care ar putea ajuta un om să aibă o viaţă sexuală mai bună. Acestea includeau cuvintele afectuoase, arătarea pasiunii, săruturile pe obraji, pipăirea, lingerea pielii partenerei, exprimarea bucuriei de a vedea iubita, abţinerea bărbatului de la a-şi exprima nemulţumirea faţă de femeie.  


 

Vă recomandăm şi:

Reţeta ideală pentru pofta de sex şi vigoarea bărbaţilor din Evul Mediu. Ce alimente banale formau atunci „viagra“

Un savant din secolul al nouălea, cunoscut prin lucrările sale în întreaga Europă medievală, a fost autorul unora dintre cele mai populare reţete menite să trateze problemele de natură sexuală din cuplu. Remediile lui Al-Jazzar preced inventarea viagrei moderne.

Reţete pentru refacerea virginităţii şi orgasme fără sfârşit. Secretele contesei care a revoluţionat viaţa sexuală în Evul Mediu

Femeile din Evul Mediu aflau cum pot redeveni fecioare, dacă foloseau poţiunile misterioase ale contesei Caterina Sforza. Celebra autoare a unei lucrări ştiinţifice didicată performanţelor sexuale şi modului de redobândire a virginităţii, a intrat în istorie datorită reţetelor sale controversate.

Credinţe despre viaţa sexuală în Evul Mediu: de ce femeia trebuia să sară de şapte ori în spate după fiecare act sexual

Credinţele care priveau viaţa sexuală a oamenilor din secolele trecute au fost cu totul neobişnuite. O dovedesc documentele vechi, care cuprindeau studii de anatomie şi recomandări despre relaţiile sexuale, folosirea unor afrodisiace şi despre metodele contraceptive ale strămoşilor noştri.

Obiceiurile românilor din secolul al XIX-lea: „Abstinenţa este atât de aspră încât nu poţi cumpăra cu aur nicio cană de lapte“

În urmă cu un secol şi jumătate, James Oscar Noyes, un medic american în armata sultanului, vizita teritoriile României şi descria în amănunt viaţa locuitorilor lor. Cel mai mult l-au şocat ritualurile religioase pe care românii le îndeplineau cu stricteţe şi modul de viaţă al preoţilor de la sate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările