Primul aparat de plasmafareză, instalat la Spitalul Hunedoara. Va fi util pentru pacienţii cu Covid 19

Primul aparat de plasmafareză, instalat la Spitalul Hunedoara. Va fi util pentru pacienţii cu Covid 19

Aparat de plasmafareză. FOTO: Prefectura Hunedoara.

Primul aparat de plasmafereză din judeţul Hunedoara funcţionează, de joi, într-un laborator din Spitalul municipal Hunedoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

O companie privată a donat un aparat de plasmafareză Centrului Judeţean de Transfuzii Hunedoara. Echipamentul a fost instalat într-un laborator al Spitalului municipal din Hunedoara, care a asigurat spaţiul necesar şi administrarea acestuia.

„Specialiştii Centrului de Transfuzie judeţean Hunedoara vor contacta persoanele vindecate de COVID - 19 care doresc să doneze sânge, urmând ca plasma rezultată să fie folosită în tratarea pacienţilor îmbolnăviţi de noul coronavirus şi aflaţi într-o stare avansată a bolii”, a informat Prefectura Hunedoara.

Plasmafereza reprezintă o tehnică transfuzională care permite prelevarea doar a plasmei de la un donator de sânge, pentru a fi folosită la tratarea unor afecţiuni.

Prefectul Vasilică Potecă susţine că finanţarea pentru acest tip de transfuzie va intra într-un program naţional de sănătate publică iniţiat de Ministerul Sănătăţii.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Secţia de Urgenţe a spitalului Deva şi-a reluat activitatea. Numărul pacienţilor cu Covid 19 a scăzut

Proiect pilot la spitalul din Hunedoara pentru tratarea pacienţilor cu Covid 19: terapie cu ozon

Noul coronavirus, situaţia la zi în judeţul Hunedoara. A crescut numărul cazurilor, dar şi al celor vindecaţi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: