Crima tânărului dependent de droguri. Ce pedeapsă a primit după ce şi-a măcelărit iubita cu un cuţit „Rambo”

Crima tânărului dependent de droguri. Ce pedeapsă a primit după ce şi-a măcelărit iubita cu un cuţit „Rambo”

Cristian Stănciulescu (stânga) Crima din OM. FOTO: ADEVĂRUL.

Magistraţii l-au condamnat pe Cristian Stănciulescu, tânărul dependent de dorguri, care şi-a ucis iubita cuun cuţit de vânătoare, tip Rambo.

Magistraţii Tribunalului Hunedoara l-au condamnat pe Cristian Stănciulescu, tânărul din Hunedoara care şi-a ucis iubita în vârstă de 22 de ani, cu un cuţit de vânătoare, la 12 ani de închisoare pentru omor. De asemenea, instanţa a decis obligarea acestuia la plata unor daune morale în valoare totală de 200.000 de euro către membrii familiei fetei ucise (surorile, mama şi bunica).

Soluţia instanţei nu este definitivă, putând fi contestată cu apel.

VIDEO Crimă în zona O.M., Hunedoara. O tânără a fost ucisă de iubit. Bărbatul a fost găsit plin de sânge

În 24 iulie 2020, Cristian Stănciulescu (27 de ani) a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, după ce cu o zi în urmă şi-a omorât iubita sa, Georgiana. Crima, săvârşită pe fondul geloziei, a avut loc într-o locuinţă de pe Strada I.L. Caragiale, din cartierul O.M., la câteva sute de metri de sediul Poliţiei municipiului Hunedoara.

VIDEO Crima din Hunedoara. Trecutul sumbru al recidivistului care a măcelărit o tânără cu un cuţit de vânătoare

Bărbatul şi-a înjunghiat victima cu un cuţit de vânătoare, lovind-o în piept şi în spate, cu o forţă care i-a cauzat moartea aproape instantanee. Practic, susţin surse din anchetă, i-ar fi găurit trupul fetei de 22 de ani. Imediat, Stănciulescu a ieşit din apartament plin de sânge. „Trezit” după gestul criminal, ar fi încercat să îşi pună capăt vieţii, tăindu-se cu cuţitul în zona gâtului. În faţa blocului, un jandarm care se afla în zonă, în timpul liber, l-a imobilizat şi l-a predat autorităţilor.

Avea viziuni din cauza drogurilor

Potrivit anchetatorilor, Georgiana şi Cristian Stănciulescu aveau o relaţie de concubinaj, locuind de puţin timp împreună – respectiv de circa o săptămână. Cei doi s-au mutat în locuinţa din cartierul O.M. a tatălui tânărului, după ce inculpatul i-a spus acestuia că tânăra este însărcinată (fapt neconfirmat).

„Tatăl tânărului arată că în ziua în care au revenit în locuinţă (21 iulie 2020) cei doi, a avut unele discuţii în contradictoriu cu Cristian Stănciulescu, la care a participat şi victima, inculpatul povestindu-le că avea viziuni, că vede diavolul şi doar oameni răi, martorul încercând să-i explice că nu există toate aceste viziuni şi că nu trebuie să creadă în ele, iar starea acestuia se datorează consumului de droguri. În noaptea de marţi spre miercuri, Cristian împreună cu victima au dormit în locuinţa tatălui său, discuţiile continuând şi în cursul zilei de miercuri”, se arată în dosar.Cu o seară înaintea crimei, Cristian, tatăl său şi Georgiana au mers pe malul Lacului Cinciş, unde tânăra a rămas să doarmă într-o căsuţă închiriată, iar cei doi au trecut pe celălalt mal al lacului unde au petrecut noaptea discutând împreună cu un prieten al lui Cristian. „În prezenţa acestuia, tatăl tânărului a reluat discuţiile cu fiul său în legătură cu viziunile, obsesia şi starea în care se afla, discuţii care au durat până în jurul orelor 05,00 şi care la un moment dat au degenerat în reproşuri din partea inculpatului la adresa tatălui său. Întrucât se luminase de ziuă şi pentru a pune capăt acestor discuţii, tatăl tânărului a plecat pe jos spre casă, urmând traseul pe la baza nautică, ajungând acasă în jurul orelor 7,30, iar inculpatul şi prietenul său au rămas pe malul lacului. Cei doi au traversat lacul Cinciş cu hidrobicicleta, ajungând la căsuţa închiriată de către inculpat, împrejurare în care au găsit-o pe Georgiana dormind”, se arată în dosar.

Ucisă cu un cuţit „Rambo”
 

Întorşi în Hunedoara, tânărul şi iubita sa au revenit la locuinţa din cartierul O.M. a tatălui lui Cristain Stănciulescu. Acolo, Georgiana l-a rugat pe concubinul său se se împace cu tatăl său, acesta din urmă spunându-i că îl va ierta doar dacă acceptă să se interneze la psihiatrie.

„Imediat după discuţia purtată între inculpat şi tatăl său, tânărul a început să-i reproşeze Georgianei faptul că în noaptea precedentă, în timp ce aceasta a rămas la căşuţa închiriată, l-a înşelat, astfel că au început să se certe, inculpatul fiind convins că l-a înşelat. Aceste discuţii au continuat, cei doi mutându-se într-o altă cameră, tatăl rămânând în bucătărie de unde a putut auzi reproşurile pe care inculpatul i le adresa victimei. Pentru a pune capăt acestor discuţii, tatăl s-a deplasat în camera unde se aflau cei doi şi le-a solicitat să înceteze, ba chiar le-a propus să meargă împreună pe malul lacului Cinciş, inculpatul fiind de acord, dar victima a refuzat, motivând că-i este teamă să traverseze lacul. Tatăl a revenit în bucătărie, intenţionând să spele vasele, timp în care cearta dintre cei doi a reizbucnit, inculpatul spunându-i victimei: „Eşti satană că m-ai înşelat!”, aceasta negând acuzaţiile. În acest context, potrivit declaraţiei inculpatului, pe fondul stării de gelozie, inculpatul a luat un cuţit aflat în cameră, lovind victima în spate, de trei sau patru ori, după care s-a tăiat la gât cu acelaşi cuţit, pe care ulterior l-a aruncat în baie, apoi a ieşit afară din locuinţă”, se arată în dosar.


Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.


Cele relatate de către Stănciulescu sunt confirmate de către tatăl său, care a precizat că în timp ce se afla la bucătărie, a auzit un „ignet”, asemănător unui sunet de durere, motiv pentru care s-a îndreptat spre camera unde se aflau cei doi, împrejurare în care a observat-o pe tânără întinsă pe pat, cu faţa în jos, cu capul într-o parte şi faţa spre fereastră, iar pe Stănciulescu tot în pat, în picioare, deasupra victimei, având în mâna stângă un cuţit de vânătoare, tip „Rambo”, plin de sânge.

Ar fi vrut să se sinucidă

„Martorul a strigat la inculpat: „Ce ai făcut, Cristi?”, după care a văzut când inculpatul s-a mai aplecat odată asupra victimei şi i-a mai aplicat o lovitură cu cuţitul, în spate. Martorul relatează că s-a luptat cu inculpatul pentru a-l îndepărta de pe victimă, dar fără a reuşi să-i ia cuţitul din mână, apoi s-a apropiat de victimă, dar aceasta nu mai avea nicio reacţie, doar un tremurat al corpului. În acele împrejurări, inculpatul i-a solicitat tatălui său să cheme salvarea, iar în timp ce martorul suna la 112, l-a auzit pe inculpat spunând: „Iartă-mă! Iartă-mă! Mă omor!”, după care a auzit un horcăit şi, întorcând privirea, a observat că inculpatului care se afla în holul mic al locuinţei, îi curgea sânge din gură şi de la gât. Imediat, inculpatul a deschis uşa locuinţei, coborând scările”, arătau anchetatorii.

În faţa blocului, criminalul a fost imobilizat de un jandarm şi un alt bărbat care au declarat că în timp ce se aflau pe Strada I. L Caragiale ş-au văzut stând în genunchi, având o rană sângerândă în zona gâtului şi ţipând în mod repetat: „Omoară-mă! Omoară-mă! Am omorât-o pe nevastă-mea! I-am tăiat gâtul!”.


Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Un echipaj medical a ajuns la faţa locului însă nu a mai putut salva viaţa victimei.  „Din primele cercetări, rezultă că fapta a fost comisă cu un cuţit de vânătoare, cu care autorul şi-a înjunghiat victima, iniţial, în zona toracică, după care, i-a mai aplicat, succesiv, încă trei lovituri de cuţit, în spate. Faptă care a cauzat decesul. Totodată, reţinem faptul că prezenta faptă, a fost comisă în stare de recidivă de către presupusul autor. Există date şi indicii, în sensul în care, fapta a fost comisă pe fondul consumului de substanţe interzise. După comiterea faptei, autorul a încercat să-şi curme viaţa, aplicându-şi o lovitură de cuţit, în zona gâtului. Însă, acest aspect nu a condus la decesul autorului, care a fost prezentat, înainte de reţinere, la medicii specialişti şi care au opinat, în sensul că poate fi reţinut, iar viaţa nu i-a fost pusă în pericol”, a declarat procurorul Gina Monica Cibian, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Cristian Stănciulescu a prezentat atât la momentul comiterii faptei cât şi la examinare diagnosticul de Tulburare mentală de comportament datorată consumului de substanţe, sindromul de dependenţă şi Tulburare mixtă de personalitate, cu trăsături predominant antisociale şi bordeline, cu decompensări psihotice pe fondul consumului de substanţe psihoactive.


„Fapta inculpatului care, pe fondul unui conflict spontan, generat de o stare de gelozie, în data de 23.07.2020, în jurul orelor 13,30, în timp ce se afla în locuinţa tatălui său, situată în Hunedoara, împreună cu acesta şi cu victima, concubina acestuia cu care locuia şi convieţuia, a atacat-o pe aceasta din urmă, aplicându-i mai multe lovituri, cu un cuţit de mari dimensiuni (lungimea totală de 39 cm, lungimea lamei de 25 cm şi lăţimea maximă de 5 cm), în zone vitale, cauzându-i mai multe plăgi înţepat-tăiate penetrante toracice cu leziuni pluriviscerale, care au condus la suprimarea vieţii acesteia, realizează conţinutul constitutiv al infracţiunii de omor asupra unui membru de familie”, arătau anchetatorii.


Cristian Stănciulescu, zis Piu sau Carlos, rămas fără mamă la vârsta de 7 ani, este recidivist, iar în ultimii ani a fost condamnat de mai multe ori pentru infracţiuni legate de traficul de droguri şi substanţe etnobotanice. De asemenea, în perioada în care era minor, a fost condamnat pentru o tâlhărie.

Mai puteţi citi şi:

VIDEO Crimă în zona O.M., Hunedoara. O tânără a fost ucisă de iubit. Bărbatul a fost găsit plin de sânge

Româncă arestată în Italia pentru că şi-a ucis soţul, lider al temutului clan mafiot `Ndrangheta. A fost prinsă abia după 3 ani

Crimă în oraşul Simeria. O femeie a fost ucisă în bătaie. Concubinul ei a fost reţinut de poliţişti

Descoperire macabră într-un cartier din Petroşani. O femeie a fost găsită moartă, cu gâtul tăiat. Soţul ei s-a spânzurat

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările