O petiţie pentru construcţia unui aeroport la Deva a fost semnată de peste 2.000 de oameni

O petiţie pentru construcţia unui aeroport la Deva a fost semnată de peste 2.000 de oameni

Hunedorenii s-au arătat interesaţi de proiectul aeroportului. ARHIVĂ.

În numai două zile de la lansarea ei pe Internet, o petiţie de susţinere a proiectului de amenajare a unui aeroport la Săuleşti (10 kilometri de municipiul Deva) a primit mii de semnături.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Oamenii au semnat petiţia "Vrem aeroport la Deva", lansată pe site-ul www.yousign.org/ro/, din diverse motive, cele mai multe legate de faptul că noul aeroport ar duce la dezvoltarea economică a zonei Devei şi a Hunedoarei.


Petiţia e adresată Consiliului Judeţean Hunedoara, iar iniţiatorul ei susţine că astfel încearcă să determine autorităţile să ducă la bun sfârşit acest proiect, început din 2005, dar lăsat în stand-by, din cauza lipsei finanţărilor. „Vom încheia un parteneriat între Consiliul Judeţean Hunedoara şi Aeroclubul Român şi urmează să mai găsim un partener, care să asigure finanţarea necesară realizării proiectului”, a spus Mircea Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

În zona Săuleşti există în prezent un aerodrom, iar pentru proiectul aeroportului sunt disponibile, teoretic, 30 de hectare de teren, alocate în urmă cu opt ani de Guvern pentru viitorul proiect. Terenurile fac însă obiectul unui litigiu dintre Ministerul Transporturilor şi autorităţile judeţene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările