Mina Paroşeni, închisă de trei ani, a fost invadată de hoţi. Tone de fier vechi furate din exploatare

Mina Paroşeni, închisă de trei ani, a fost invadată de hoţi. Tone de fier vechi furate din exploatare

Mina Paroşeni. ARHIVĂ.

Trei oameni au fost prinşi în flagrant în timp ce furau o tonă de fier vechi din incinta Exploatării Miniere Paroşeni, aflată în curs de ecologizare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Închisă de trei ani, Exploatarea minieră Paroşeni a devenit în ultimele luni un loc atractiv pentru căutătorii de fier vechi. Zeci de tone de materiale au fost furate în această perioadă din incinta unităţii miniere aflată în proces de ecologizare, iar angajaţii firmelor de pază nu mai fac faţă asaltului hoţilor. Cea mai recentă captură a poliţiştilor a fost o tonă de fiet vechi, furată de trei localnici.

„Marţi, în jurul orei 14:50, Poliţia Municipiului Vulcan a fost sesizată despre faptul că mai multe persoane sustrag fier vechi din curtea E. M. Paroşeni, unitate minieră care se află în proces de ecologizare. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie care, în urma verificărilor efectuate, a identificat o autoutilitară în care se aflau trei bărbaţi din municipiul Vulcan, cu vârste cuprinse între 23 şi 47 de ani, care transportau fier vechi sustras din incita unităţii miniere. Cantitatea de fier vechi sustrasă (o tonă), a fost descărcată şi predată unui reprezentant al exploatării, în timp ce faţă de cei trei bărbaţi poliţiştii efectuează cercetări privind comiterea infracţiunii de furt calificat”, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Mina Paroşeni a fost închisă la sfârşitul anului 2017, după mai mult de jumătate de secol de funcţionare, timp în care din adâncurile ei au fost scoase aproape 27 de milioane de tone de cărbune. Lucările de amenajare pentru exploatarea de la Paroşeni au început în 1963, iar deschiderea ofcială a activităţii de producţie a avut loc în 7 octombrie 1966, odată cu scoaterea primului vagonet de cărbune. În anii 1970, mina era printre cele mai moderne din ţară, iar producţia ei era transportată numai pe benzi de cauciuc până la siloz, de unde se extrăgea mecanizat cu schipul. Investiţiile au continuat până în anii 2000, însă declinul industrial le-a pus capăt şi în cele din urmă a dus la închiderea exploatării.

În mina Paroşeni, în 8 septembrie 1982, 15 oameni au murit în urma unei explozii de metan. Exploatarea a fost administrată în ultimii ani de Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Soarta minerului ucis în explozia din Uricani. Aurel Anghel a murit cu câteva săptămâni înainte de a se pensiona

Tragedia care închide Mina Uricani, după şapte decenii: un miner mort şi trei răniţi grav în urma exploziei din subteran

Explozie la Mina Uricani. Un miner a murit şi alţi trei au fost răniţi. Raed Arafat: „Au arsuri pe 50% din suprafaţa corpului şi arsuri de căi aeriene”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările