Mărturia din închisoare a lui Dan Robert. Fostul viceprimar al Hunedoarei şi-a spus povestea care i-a adus condamnarea

Mărturia din închisoare a lui Dan Robert. Fostul viceprimar al Hunedoarei şi-a spus povestea care i-a adus condamnarea

Robert Dan se află de peste un an în detenţie. FOTO: B1 TV.

Fostul viceprimar al municipiului Hunedoara, Robert Dan, condamnat la trei ani de închisoare pentru abuz în serviciu, a dat un interviu din închisoare, în care a povestit împrejurările în care a fost condamnat şi viaţa în detenţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce Ovidiu Hada, fostul primar al Hunedoarei, a dat un interviu din închisoare pentru emsiunea „Condamnaţii” de la postul de televiziune B1, a venit rândul fostului viceprimar al municipiului, Robert Dan, să apară în public.

Robert Dan a acordat un interviu realizatoarei emisiunii „Condamnaţii”, în care a relatat împrejurările care l-au adus în închisoare. A solicitat însă ca mărturisirile să nu îi fie cenzurate.

„Povestea mea e oarecum simplă. Am deţinut funcţia de viceprimar al Hunedoarei. La un moment dat am constatat împreună cu primarul că ar fi nereguli în Compartimentul Achiziţii. Am ordonat Corpului de control să facă o verificare, apoi am înaintat documentele la Parchet şi am chemat în control şi Curtea de Conturi, iar după toate acestea ne-am trezit că suntem anchetaţi şi ulterior trimişi în judecată pentru abuz în serviciu şi conflict de interese. Eu am primit o condamnare de trei ani cu executare, în primul proces, urmând ca în celelalte două dosare, ancheta să îşi continue cursul. Prejudiciul a fost zero, iar procurorul a cerut pedeapsa cu suspendare, însă magistraţii au vrut să dea un exemplu, prin condamnarea mea, a primarului, a contabilei şi a şefului de la Achiziţii”, a povestit Robert Dan.

Vrea să plece din ţară

El a declarat că este nevinovat, iar instanţele i-au luat cu uşurinţă ani din viaţă. „Justiţia română este făcută de nişte oameni care nu răspund pentru deciziile luate şi care din păcate se cred Dumnezeu pe pământ”, a mai spus fostul viceprimar.

Robert Dan a mai relatat că le-ar recomanda oamenilor să se ferească de penitenciar. De asemenea, a spus că după ce se va elibera din detenţie, una dintre opţiuni este să plece din România. „E destul de greu să îţi faci prieteni aici, dar mă înţeleg bine cu colegii din celulă. Pe unii îi cunosc dinainte de a fi trimişi în închisoare”, a mai spus el. Fostul viceprimar a mai relatat că dacă ar fi dat timpul înapoi nu ar mai fi candidat în Hunedoara.

Dan Robert a fost viceprimar al Hunedoarei în perioada 2008 - 2012, în care la conducerea municipalităţii s-a aflat Ovidiu Hada. Cei doi au fost condamnaţi la închisoare cu executare, printr-o sentinţă rămasă definitivă în septembrie 2013, pentru infracţiuni de abuz în serviciu. Au fost acuzaţi de afaceri ilegale în numele Primăriei Hunedoara, cu societăţi ale unor apropiaţi ai lor. Ovidiu Hada a primit cinci ani de închisoare, iar Dan Robert trei ani de detenţie, însă cei doi mai sunt condamnaţi într-un alt dosar, la câte cinci ani de închisoare, pentru infracţiuni de corupţie, soluţia nefiind definitivă.


Vă recomandăm şi:

Ovidiu Hada s-a destăinuit din închisoare. Declaraţiile fostului primar al Hunedoarei, condamnat la cinci ani

Ovidiu Hada, fostul primar al Hunedoarei condamnat pentru infracţiuni de abuz în serviciu şi închis în Penitenciarul Bârcea Mare, şi-a făcut apariţia în spaţiul public, într-un interfviu difuzat în cadrul emisiunii „Condamnaţii”, de la postul B1 TV. Ovidiu Hada a relatat despre viaţa pe care o duce în închisoare şi despre ce aşteptări are de la justiţia din România.

Ovidiu Hada a fost condamnat din nou. Încă cinci ani de închisoare pentru fostul primar al municipiului Hunedoara

Ovidiu Hada a fost condamnat. Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat astăzi sentinţa în cel de-al doilea dosar penal în care Ovidiu Hada, fostul primar al Hunedoarei, a fost acuzat de infracţiuni de abuz în serviciu şi conflict de interese.

Ovidiu Hada a intrat în greva foamei în închisoare. Fostul primar al Hunedoarei a refuzat hrana în ultimele trei zile

Ovidiu Hada, fostul primar al municipiului Hunedoara, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, se află de trei zile în greva foamei, în Penitenciarul Bârcea Mare (Hunedoara).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările