Localnicii vor scăpa de norii de praf de la Oţelărie. A fost finalizată investiţia anti-poluare din combinatul siderurgic

Localnicii vor scăpa de norii de praf de la Oţelărie. A fost finalizată investiţia anti-poluare din combinatul siderurgic

FOTO: Prefectura Hunedoara.

Lucrările la noua instalaţie de desprăfuire din combinatul siderurgic ArcelorMittal Hunedoara, necesară pentru reducerea poluării. au ajuns la final.

Ştiri pe aceeaşi temă

Construcţia instalaţiei de desprăfuire din oţelărie, turnul de răcire, stingătorul de scântei şi exhaustorul din hala oţelăriei Combinatului ArcelorMittal Hunedoara au fost finalizate, iar marţi a avut loc recepţia noilor investiţii, a informat Prefectura Hunedoara. Investiţiile erau necesare pentru reducerea poluării, cauzată de norii de praf care se ridicau deseori deasupra Oţelăriei şi Laminorului.

O mulţime de localnici au reclamat problemele de la combinat. În urma unor controale efectuate de Garda de Mediu Hunedoara, au fost constatate depăşiri ale normelor de poluare în ce priveşte emisiile fugitive, iar societatea a fost amendată de mai multe ori pentru că nu îndeplinea unele condiţii din autorizaţia integrată de mediu.

În vara acestui an a fost semnată autorizaţia solicitată de ArcelorMittal pentru construirea instalaţiei de desprăfuire. Lucrările prevăzute erau: demolarea răcitorului atmosferic şi instalarea turnului de răcire, instalarea stingătorului de scântei pe reţeaua principală, modificarea camerei de mixare, instalarea schimbătorului de căldură pe reţeaua secundară, demolarea exhaustorului existent şi instalarea unuia nou, precum şi înlocuirea elementelor filtrante ale filtrului de aer.

Într-o adresă mai veche a ArcelorMittal Hunedoara, societatea informa că lucrările de modernizare a instalaţiei de desprăfuire a Secţiei OE2 urmau să fie finalizate la 1 septembrie 2018.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Nori de praf peste municipiu. Cum este explicată poluarea reclamată de localnici, provenită de la combinatul siderurgic

Coloşii siderurgici ai României. Ce s-a ales de marile uzine ale oţelului în care munceau zeci de mii de oameni

VIDEO Marea schimbare a combinatului ruinat. Natura îşi reintră în drepturi peste munţii de gunoaie şi dărâmături

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările