Fraude la APIA. O femeie din Hunedoara ar fi produs prejudicii de peste 900.000 de lei

Fraude la APIA. O femeie din Hunedoara ar fi produs prejudicii de peste 900.000 de lei

FOTO: ARHIVĂ.

O femeie din Călan a fost trimisă în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru fraude cu fonduri europene la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au trimis-o în judecată pe Voichiţa Novac, o hunedoreancă acuzată de  obţinerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în perioada 2010 - 2014, inculpata ar fi depus cu rea-credinţă la APIA mai multe documente false şi inexacte, cu scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unice pe suprafaţă, pentru suprafeţe de teren pe care nu le deţinea în realitate, situate în localitatea Călan. Prin aceste demersuri, inculpata ar fi obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 917.144 lei, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în cauză”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Procurorii au mai solicitat instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile care aparţin hunedorencei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Ani grei de închisoare pentru un martor în dosarul Berbeceanu. Ce pedepse au primit „baronii fierului”

Atenţie, şoferi de pe Autostrada A1: pericole neaşteptate pândesc la tot pasul. CNAIR pusă la plată după accidentul cu un urs

O femeie a pierdut economiile de-o viaţă după ce a lăsat în casă o escroacă: pagube de mii de euro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: