FOTO Zona de risc a DN 7 eliberată de arborii prăbuşiţi. Zeci de metri cubi de lemn au fost adunaţi de lângă şosea

FOTO Zona de risc a DN 7 eliberată de arborii prăbuşiţi. Zeci de metri cubi de lemn au fost adunaţi de lângă şosea

FOTO: DRDP Timişoara.

Circulaţia rutieră pe Drumul Naţional 7, între Leşnic şi Săcămaş, a fost restricţionată miercuri pentru a putea înlăturaţi zeci de arbori prăbuşiţi peste iarnă pe versanţii care mărginesc şoseaua.

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO

Zeci de arbori s-au prăbuşit în ultimele luni în imediata vecinătate a Drumului Naţional 7, între localităţile Leşnic şi Săcămaş de pe Valea Mureşului. Arborii doborâţi pe versantul abrupt care mărgineşte şoseaua prezentau, alături de alţi copaci în pericol de prăbuşire, riscuri pentru circulaţia rutieră, pe unul dintre cele mai aglomerate tronsoane ale DN 7.

Miercuri, traficul rutier a fost restricţionat pe DN 7, între Leşnic şi Săcămaş, pentru a fi extraşi arborii prăbuşiţi lângă şosea şi pentru a se face toaletările necesare. „Au fost extrase trei maşini a câte 15 metri cubi fiecare, plus rădăcini. în total, aproximativ 50 de metri cubi. Crengile copacilor care prezintă pericol de a cădea pe drum sunt toaletate. Acţiunea este derulată în conformitate cu Planul de măsuri aprobat în 2016 în Comitetul judeţean pentru situaţii de  urgenţă”, a informat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, care a organizat tăierile în parteneriat cu Romsilva.

Din 2016, au avut loc mai multe astfel de lucrări silvice, după ce şoferii au reclamat pericolul prăbuşirii unor arbori pe DN 7 şi după ce furtunile au făcut pagube în pădurea de pe marginea şoselei.


Fotografii: DRDP Timişoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Panorama fabuloasă din cetatea dacică Piatra Roşie. O stâncă solitară de la marginea prăpastiei oferă senzaţii tari

Încă un drum din Ţinutul Pădurenilor va fi modernizat. Investiţia a fost estimată la 4,5 milioane de lei

VIDEO Măcelul copacilor în Pădurea Bejan, aflată pe lista ariilor protejate încă din anii '30. Sute de arbori au dispărut

Imagini: DRDP Timișoara.  1

Imagini din aceeasi galerie
  • Imagini: DRDP Timișoara.  1
  • Imagini: DRDP Timișoara.  2
  • Imagini: DRDP Timișoara.  3
  • Imagini: DRDP Timișoara.  4
  • Imagini: DRDP Timișoara. 
  • Imagini: DRDP Timișoara.  6
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: