FOTO Traian Berbeceanu şi Codruţa Kovesi în imagini inedite din urmă cu zece ani. Ce făceau cei doi în Hunedoara

FOTO Traian Berbeceanu şi Codruţa Kovesi în imagini inedite din urmă cu zece ani. Ce făceau cei doi în Hunedoara

Traian Berbeceanu (stânga) şi Codruţa Kovesi. FOTOGRAFII: Cristi Vatavu.

O serie de imagini realizate în urmă cu 10 ani, în Hunedoara, îi prezintă pe comisarul şef Traian Berbeceanu, fostul şef al BCCO Alba, şi pe Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, în timpul unei operaţiunii „Hidra”, care a condus la destructurarea reţelei de crimă organizată care a devalizat combinatul siderurgic din Hunedoara. De aproape un deceniu, dosarul „mafiei fierului vechi” a rămas nesoluţionat.

Ştiri pe aceeaşi temă

În vara anului 2006, Traian Berbeceanu şi Laura Codruţa Kövesi participau împreună la una dintre lovituri date de mafiei fierului vechi din Hunedoara. În urma operaţiunii numite „Hidra”, peste 40 de hunedoreni suspectaţi că au făcut parte din grupările care se ocupau cu furtul de fier şi cu devalizarea combinatului siderurgic, au fost reţinuţi.

Imaginile realizate în urmă cu un deceniu, în Hunedoara, îi prezintă pe comisarul, la acea vreme, Traian Berbeceanu, viitor comisar-şef şi viitor şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, şi pe procurorul şef delegat de la DIICOT – Sibiu, la acea vreme, Laura Codruţa Kövesi, în prezent procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în ziua în care au fost organizate descinderile.

În prezent, dosarul „mafiei fierului vechi” din Hunedoara se află încă pe rolul instanţei de fond, Tribunalul Bistriţa Năsăud unde a fost strămutat. Potrivit rechizitoriului, circa 40 de hunedoreni, bande de hoţi de fier vechi, patroni ai unor centre de colectare şi angajaţii lor, au produs prejudicii de peste 12,5 milioane de lei, prin delapidare, spălare de bani şi evaziune fiscală şi pagube de alte câteva milioane de lei prin furturi. Fierul sustras  în flux continuu de pe platforma industrială, întinsă pe circa 200 de hectare, era vândut centrelor de colectare din Hunedoara, în număr de peste 40, la acea vreme.


FOTO: Cristi Vatavu.


FOTO: Cristi Vatavu.

În prezent, cei care ajung în zona vechii platforme industriale a Hunedoarei descoperă peisajul dezolant al deşertului care a urmat dărâmăturilor şi furturilor din fostul combinat.


Vă recomandăm şi:

Calvarul fostei soţii a temutului Cristian Litera: interlopul a snopit-o în bătaie şi i-a terorizat familia, iar ordinul de protecţie împotriva lui n-a fost de folos

Magistraţii l-au trimis în arest preventiv pe Cristian Litera (39 de ani), fostul locotenent al lui Alin Simota, anchetat pentru infracţiuni de crimă organizată şi de o violenţă extremă. Eliberat anul trecut din închisoare, temutul interlop a divorţat de fosta sa soţie, însă a continuat să o terorizeze, chiar dacă femeia obţinuse un ordin de protecţie împotriva sa.

Secretele temutului interlop achitat de o condamnare de 10 ani: cum funcţiona reţeaua de teroare a lui Cristian Litera

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat sentinţa definitivă într-un dosar de înşelăciune în care Cristian Litera, fostul bodyguard al lui Alin Simota, judecat împreună cu acesta într-un dosar al DIICOT şi martor în dosarul fostului şef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, primise, la judecarea dosarului pe fond o pedeapsă de 10 ani de închisoare. Litera a fost achitat, însă mai este judecat într-un alt dosar, pentru infracţiuni grave.

EXCLUSIV VIDEO Soţia „Comisarului Cattani” despre ziua arestării: „I-am spus copilului că Traian e în străinătate”

Gabriela Berbeceanu, soţia comisarului şef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, a povestit pentru adevarul.ro despre cum a trăit cele mai grele momente din întreaga carieră a soţului ei, arestat în prezent într-un dosar în care a fost acuzat de favorizarea unor grupări infracţionale. „Îi spun fiului meu, în vârstă de nouă ani, că tatăl lui este plecat în străinătate”, se destăinuie Gabriela.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările