Fostul primar al Hunedoarei, Ovidiu Hada, e chemat în faţa instanţei şi a procurorilor anti-corupţie

Fostul primar al Hunedoarei, Ovidiu Hada, e chemat în faţa instanţei şi a procurorilor anti-corupţie

Ovidiu Hada va avea o săptămână încărcată. D.G.

Ovidiu Hada va ajunge în faţa instanţei Curţii de Apel Alba Iulia, în procesul în care a fost acuzat de procurorii anti-corupţie, de infracţiuni legate de traficul de influenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Fostul primar al Hunedoarei e acuzat că a aprobat, în perioada 2008 – 2009, mai multe achiziţii ilegale efectuate de administraţia publică locală, prin care a creat un prejudiciu de aproximativ 700.000 de lei bugetului local.

În acest dosar, care a fost instrumentat de procurorii anti-corupţie, mai sunt judecaţi fostul viceprimar al municipiului, Robert Dan, dar şi alţi funcţionari publici. Potrivit anchetatorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Hada ar fi contribuit la atribuirea ilegală a unor contracte, de către Primăria Hunedoara, de care beneficiau apropiaţi ai fostului primar.

Ovidiu Hada a fost trimis în judecată în urmă cu doi ani, pentru infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice şi complicitate la conflict de interese. Procesul are loc la Curtea de Apel, marţi, 19 martie, iar până în prezent, instanţa a acordat peste 30 de amânări ale judecării cauzei.

Ovidiu Hada a respins acuzaţiile procurorilor anticoruţie.

Dosar pentru achiziţii supraevaluate

Procurorii DNA au deschis şi un dosar penal privind modul în care fosta administraţie locală a Hunedoarei a efectuat achiziţiile de echipamente medicale pentru spitalul din localitate. În acest caz, inspectorii Camerei de Conturi au constatat că primăria a cumpărat echipamentele la suprapreţ, plătind cu aproape trei milioane de euro mai mult decât ar fi trebuit. Camere de conturi cere recuperarea prejudiciului, iar Ovidiu Hada va apărea din nou în faţa procurorilor DNA, pentru a oferi explicaţii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările