VIDEO Autostrada Orăştie – Sibiu va fi deschisă până în 20 decembrie. Trei  loturi vor fi inaugurate de sărbători

VIDEO Autostrada Orăştie – Sibiu va fi deschisă până în 20 decembrie. Trei  loturi vor fi inaugurate de sărbători

E oficial. Autostrada va fi inaugurată în perioada 16 decembrie 20 decembrie. FOTO: Daniel Guţă

Trei loturi din autostrada Orăştie – Sibiu vor fi inaugurate în perioada 16 decembrie – 20 decembrie, au anunţat supervizorii contractului de lucrări. Astfel înainte de sărbători şoferii vor putea folosi autostrada Orăştie – Sibiu pe 70 de kilometri.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Trei dintre cele patru loturi ale autostrăzii Orăştie – Sibiu vor fi inaugurate săptămâna viitoare. Deschiderea traficului rutier pe tronsoanele 1,2 şi 4 ale noii autostrăzi va avea loc în perioada 16 decembrie - 20 decembrie, au informat consultaţii în cadrul proiectului, respectiv Asocierea Consitrans – Via Design – Omicron Amepro. Cele trei loturi au o lungime totală de circa 70 de kilometri şi vor continua autostrada Deva – Orăştie, în lungime de 33 de kilometri. Doar lotul al treilea al autostrăzii A1, Orăştie – Sibiu, de 22 de kilometri, va fi finalizat până la sfârşitul anului viitor. Acesta din urmă leagă judeţele Alba şi Sibiu.

Primul lot al autostrăzii Orăştie – Sibiu a fost executat de Strabag. Lotul respectiv, între Gelmar(la ieşirea din Orăştie) şi Vinţişoara (judeţul Alba), are 24 de kilometri şi este legat cu DN7 prin nodurile rutiere de la Gelmar, Şibot şi la Vinţişoara. Valoarea lucrărilor executate se ridică la 551 milioane de lei, fără TVA. Au fost construite 28 de poduri şi pasaje şi 37 de podeţe. Pentru realizarea acestui lot au fost excavaţi 9 milioane de metri cubi de pământ şi au fost turnaţi 330.000 de tone de asfalt.

Al doilea lor al autostrăzii are circa 20 de kilometri şi se întinde între Vinţişoara şi Cunţa. Cuprinde şi centura Sebeşului, iar la ieşirea de pe autostradă, în Cunţa, a fost construit un sens giratoriu pentru a asigura ieşirea pe DN1, în condiţiile în care lotul 3 nu va fi gata decât în toamna anului viitor. Valoarea lucrărilor la lorul doi al autostrăzii Orăştie – Sibiu a fost de circa 380 de milioane de lei, fără TVA, acestea fiind realizate de Straco Grup SRL şi Studio Corona SRL Civil Engineering.

Lotul patru al autostrăzii Orăştie – Sibiu, între localităţile Sălişte şi Sibiu, are o lungime de 17 kilometri. Este realizat de asocierea Astaldi SpA – Euro Construct Trading 98 SRL (Romania) – Astalrom SA, în baza unui contract de circa 480 de milioane de lei, fără TVA.

Vă recomandăm şi:

VIDEO Autostrada Deva – Lugoj, motiv de nemulţumire: hunedoreni supăraţi că au primit preţuri derizorii pe terenuri

Autostrada Deva – Ilia intră în şantier: un kilometru de drum va costa peste patru milioane de euro, fără TVA

Totul despre autostrada Deva – Lugoj: raportul de mediu al viitoarei autostrăzi va fi în dezbatere publică la Deva

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările