VIDEO Alertă la Cetatea Devei. Telecabina plină de turişti s-a blocat la mijlocul drumului în urma unei avarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alpiniştii pompieri au intervenit, luni, pentru salvarea a 19 persoane blocate în telecabina de la Dealul Cetăţii.

Cei 19 turişti din telecabina de pe Dealul Cetăţii Deva au fost aduşi la sol în siguranţă, intervenţia pompierilor alpinişti făcându-se la aproximativ patru metri înălţime de la sol.

"Toţi turiştii au fost aduşi la sol în siguranţă. Nimeni nu are probleme medicale. Turiştii sunt din Bihor, Satu Mare şi Bucureşti. Telecabina de la Dealul Cetăţii s-a blocat la coborâre, la jumătatea traseului. De acolo s-a făcut salvarea, la aproximativ patru metri de sol", transmit reprezentanţii ISU Hunedoara.

„În telecabina aflată în coborâre, în momentul producerii avariei, se aflau 11 adulţi şi 8 copii cu vârste de până la 12 ani. Pompierii alpinişti au realizat un dispozitiv specific de salvare de la înălţime, alcătuit dintr-un braţ şi un coş de extracţie, cu ajutorul căruia desfăşoară operaţiunea eficientă de aducere rapidă la sol a turiştilor. În sprijinul turiştilor a fost direcţionat spre telecabină şi un echipaj medical cu o autospecială de transport victime multiple. La o primă evaluare turiştii nu par a prezenta probleme medicale”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Primii ajunşi cu picioarele pe pământ au fost copiii, urmaţi de adulţi. Cu toţii au fost coborâţi în siguranţă.

Avaria a avut loc cu o zi înainte de punerea în funcţiune a generatorului de curent, achiziţionat de primărie pentru a împiedica penele de curent. Grupul electrogen care va face posibilă utilizarea independentă în situaţii neprevăzute a Telecabinei, a costat 40.050 lei, fără TVA, bani alocaţi de la bugetul local. Cetatea Deva a fost vizitată de la începutul acestui an de peste 100.000 de turişti. Aceştia au la dispoziţie Telecabina cu o capacitate de 16 locuri, dar şi 3 trasee turistice, marcate corespunzător, pentru cei care doresc să viziteze la pas fortăreaţa medievală, simbol al oraşului Deva.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cetatea Devei la mijlocul secolului al XIX-lea. Povestea gravurii realizate de un artist german care a vizitat citadela

FOTO Apariţie inedită a Laurei Codruţa Kovesi printre turişti. Unde şi-a petrecut duminica procurorul-şef al DNA 

Cum au fost batjocorite marile cetăţi în trecut. Localnicii profitau de dezastrul aşezărilor, dar străinii se cutremurau

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite