Poliţist din Giurgiu, condamnat la închisoare pentru o contravenţie

Poliţist din Giurgiu, condamnat la închisoare pentru o contravenţie

Sursa arhivă

Un poliţist din Giurgiu a fost condamnat definitiv pentru corupţie, pentru c-a fost complice la o ilegalitate şi a falsificat un caz.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curtea de Apel Bucureşti a dispus la 6 ianuarie 2020, prin hotărâre definitivă, condamnarea la închisoare a unui agent de poliţie rutieră din cadrul I.P.J. Giurgiu şi a complicelui său pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie.

Fapta s-a întâmplat la 5 septembrie 2019, când Dorel Dănuţ Zamfir, în calitate de agent de poliţie rutieră, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, l-a depistat cu aparatul radar pe fiul lui Nicolae Păşcan, conducând o motocicletă, cu viteza de 140 km/h în municipiul Giurgiu, depăşind cu 90 km/h limita legală admisă în localitate.

„Agentul de poliţie nu a aplicat măsurile legale ce se impuneau faţă de contravenient, ci faţă de tatăl acestuia, care a fost chemat la faţa locului. Astfel, în procesul verbal de constatare a contravenţiei, întocmit cu această ocazie, agentul de poliţie a atestat în mod necorespunzător adevărului faptul că motocicleta a fost condusă de Nicolae Păşcan.

În consecinţă, poliţistul a dispus sancţionarea contravenţională şi măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 3 luni, cu privire la inculpatul Păşcan Nicolae, fiul acestuia (contravenientul real) obţinând în acest mod un folos necuvenit, respectiv menţinerea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice“, arată DGA.

Poliţistul Dorel Dănuţ Zamfir a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de 2 ani, 2 luni şi 20 de zile, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie şi fals intelectual.

Totodată, Nicolae Păşcan, persoană fără calitate specială, a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie şi complicitate la fals intelectual.

Cercetarea penală a fost efectuată de ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Pe aceeaşi temă: 

Poliţist din Tulcea, condamnat definitiv pentru fapte de corupţie

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: