Apele şi-au luat tributul în judeţul Galaţi. Printre victime, o fetiţă de doar 8 ani care abia aştepta să meargă la şcoală

Apele şi-au luat tributul în judeţul Galaţi. Printre victime, o fetiţă de doar 8 ani care abia aştepta să meargă la şcoală

Bianca n-a mai apucat să-şi revadă colegii în prima zi de şcoală. Foto: Adevărul

Viiturile de noaptea trecută au curmat nouă vieţi omeneşti în judeţul Galaţi. Cea mai firavă făptură care a fost înghiţită de ape este Bianca Nicoleta Pâslaru, o fetiţă de doar 8 ani din localitatea Cudalbi. Premiantă în primul an de şcoală, fata ardea de nerăbdare să-şi revadă colegii de clasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Părinţii fetei spun că au simţit pericolul încă de la primele picături de apă, dar nu şi-au imaginat că totul avea să se transforme în doar câteva minute într-un adevărat potop.
 
„Am văzut cum creşte apa şi am zis să ne ducem în deal, la o prietenă, ca să fim în siguranţă. Am ţinut-o în braţe, pentru că era apa până la brâu. Când am ajuns la drum, apa era deja până la gât. Atunci mi-a smuls-o”, spune cu ochii în lacrimi tatăl fetei. El a stat agăţat de un brad mai bine de trei ore. „Dacă nu era bradul, eram şi eu după fata mea. Soţia a scăpat pentru că a apucat să se urce pe un stâlp”, îşi mai aminteşte îngrozit bărbatul.
 
Pompierii ISU Galaţi au găsit-o pe fetiţă în jurul prânzului, la doi kilometri distanţă de locul în care a fost înghiţită de ape. 
 
Bianca Nicoleta Pâslaru trecuse deja în clasa a doua şi era singură la părinţi. Fata abia aştepta să revină la şcoală, după ce anul trecut le-a adus numai bucurii părinţilor fiind una dintre premiantele clasei.
 
Familia fetiţei îşi face acum griji pentru că locuinţa lor este distrusă în mare măsură şi nu ştiu unde îi vor depune sicriul.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările