Un şofer moldovean a vrut să traverseze România cu o maşină neînmatriculată. Aventura lui s-a oprit la graniţă

Un şofer moldovean a vrut să traverseze România cu o maşină neînmatriculată. Aventura lui s-a oprit la graniţă

Maşina depistată de poliţiştii de la Oancea FOTO Poliţia de Frontieră

Autoturismul fusese înmatriculat în Bulgaria până la data de 10 aprilie 2019, când certificatul de înmatriculare a expirat şi nu a fost solicitată prelungirea acestuia. Maşina a circulat ilegal, în tot acest timp, pe şoselele din Republica Moldova şi Ucraina. A fost depistat la intrarea în România.

Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Oancea efectuează cercetări cu privire la un cetăţean din Republica Moldova, care a fost depistat în timp ce conducea o maşină radiată din circulaţie de autorităţile din Bulgaria.

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere al Frontierei Oancea s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, cetăţeanul basarabean Gheorghe G., în vârstă de 22 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes, ce avea aplicate plăcuţe de înmatriculare bulgăreşti.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autovehiculul în cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că autoturismul este radiat din circulaţie de autorităţile din Bulgaria din data de 10 aprilie 2019.

Cu privire la cele constatate, G. G. a declarat că urma să ajungă din nou în Bulgaria, de unde cumpărase maşina în urmă cu circa un an, dar că nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta nu are drept de circulaţie pe drumurile publice din România.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările