Reţeaua de falsificatorii de documente ucraineni loveşte din nou: permis de conducere fals descoperit la Galaţi

Reţeaua de falsificatorii de documente ucraineni loveşte din nou: permis de conducere fals descoperit la Galaţi

FOTO Poliţia de Frontiera

Numărul de gălăţeni depistaţi conducând cu permise falsificate sau aflaţi la volanul unor maşini fără drept de circulaţie în România s-a înmulţit exasperant în ultimele luni. Majoritatea documentelor false descoperite de poliţiştii de frontieră sunt „produse” în Ucraina.

Fenomenul falsificării de documente nu se manifestă doar în zona diplomelor de medici sau de ingineri, ci sunt mult mai prezenta în privinţa documentelor de identitate, ale permiselor de conducere auto şi a altor acte folosite în zona transfrontalieră.

Informaţiile furnizate de Poliţia de Frontieră arată că în ultimele luni falsificatorii sunt „pe val”, filiera ucraineană fiind responsabilă de furnizarea a sute de documente false depistate la graniţa de est.

Cel mai recent caz a fost descoperit în data de 18 februarie 2018, în jurul orei 16.30,  când un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi a oprit în trafic, pentru control, pe DN 26, în localitatea  Şiviţa, un autoturism marca Volkswagen Passat, condus de cetăţeanul român Iulian M., în vârstă de 33 de ani.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Ucraina, valabil pentru categoria "B". „Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals total şi că M.I. nu a obţinut niciodată dreptul de a conduce autovehicule”, a declarat Mădălina Carp, de la Poliţia de Frontieră Galaţi.

În aceeaşi zi, un echipaj al poliţiei de frontieră a oprit în trafic, pentru control, pe DJ 251, la ieşire din municipiul Galaţi, un autoturism marca Opel Zafira, care avea aplicate plăcuţe cu număr de înmatriculare provizoriu românesc. Autoturismul era condus de cetăţeanul român D.I., în vârstă de 42 de ani.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor făcute poliţiştii de frontieră au constatat că autorizaţia de circulaţie provizorie eliberată pentru autoturismul în cauză nu mai era valabilă.

Ambii şoferi s-au ales cu dosar penal. În primul caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, iar în al doilea caz pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările