Razii de amploare la firmele care vând spirt. Zeci de societăţi au fost amendate cu peste 46.000 de lei

Razii de amploare la
firmele care vând spirt. Zeci de societăţi au fost amendate cu peste 46.000 de
lei

Foto: arhivă Adevărul

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Galaţi au efectuat controale la operatorii economici care desfăşoară activităţi comerciale pe raza judeţului Galaţi în vederea combaterii faptelor ilegale din domeniul comercializării alcoolului sanitar.

În perioada 12 – 13 mai, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Galaţi au efectuat controale la operatorii economici care desfăşoară activităţi comerciale pe raza judeţului Galaţi în vederea combaterii faptelor ilegale din domeniul comercializării alcoolului sanitar utilizat pentru igiena umană şi/sau dezinfectarea suprafeţelor, urmărindu-se identificarea produselor neautorizate.

”Au fost controlate 93 de societăţi comerciale, ocazie cu care au fost aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 46.500 de lei”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Totodată, s-a dispus confiscarea a 135 de litri de alcool sanitar pentru care nu s-a putut stabili trasabilitatea (prin prezentarea unor documente legale de provenienţă) şi existenţa avizului legal de comercializare, precum şi a sumelor de bani provenite din activitatea de comerţ, neînregistrate în casele de marcat electronice, valoarea totală a bunurilor confiscate fiind de aproximativ 3.800 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările