Educaţie în sănătate pe bani norvegieni

Educaţie în sănătate pe bani norvegieni

La nivelul judeţului Galaţi a fost demarat joi un proiect de educare a al tinerilor în ceea ce priveşte alimentaţia şi mişcarea. Proiectul este denumit „Parteneri pentru sănătate: cum să investim în păstrarea sănătăţii populaţiei judeţului nostru".

Urmărire penală în cazul lehuzei moarte

Urmărire penală în cazul lehuzei moarte

Cazul Fănicăi Costea, femeia care a decedat, miercuri dimineaţă, la maternitatea Spitalului Clinic de Urgenţă, după ce a dat naştere unui copil de 4.000 de grame, se complică. În urma autopsiei, conform raportului preliminar al medicilor legişti, s-a constatat că femeia suferea de o cardiopatie (boală de inimă), care, în mod normal, nu permite naşterea pe cale naturală din cauza efortului mult prea mare.

Gălăţenii vor primi apă rece cu presiune redusă până la ora 16.00

Gălăţenii vor primi apă rece cu presiune redusă până la ora 16.00

SC Apă Canal a anunţat că în cursul zilei de astăzi, în intervalul orar 8.30-16.00, presiunea apei potabile furnizate va fi redusă. Societatea a fost nevoită să ia această măsură la solicitarea ArcelorMittal Galaţi de oprire a firului 4 de apă brută aflat în proprietate pentru remedierea unei avarii, conducta de apă brută avariată alimentând uzinele de apă 1 şi 2.

Dosarul Ţigareta III, la Tribunalul Galaţi

Dosarul Ţigareta III, la Tribunalul Galaţi

O grupare care a făcut contrabandă cu ţigări în valoare de 300.000 de euro a fost anihilată înainte de a egala recordul Ţigareta II. Contrabandiştii aduceau ţigări din Moldova şi Ucraina, destinate pieţei negre din trei judeţe, folosind bărci de mare viteză, greu de urmărit şi oprit.

Agentul Doru - poliţistul care refuză şpaga: "Cine ia mită de la un infractor devine, la rândul lui, infractor" | google

Agentul Doru - poliţistul care refuză şpaga:

În plină criză economică şi în contextul reducerii salariilor bugetarilor, un poliţist de frontieră a refuzat o "atenţie" echivalentă cu salariul pe o lună şi jumătate. De altfel, pe lângă faptul că a refuzat şapga unui bulgar, care-i cerea să-i permită să treacă frontiera de stat a României, după ce a prezentat la control un permis de conducere falsificat, agentul Doru Daniel Doru l-a predat Direcţiei Generale Anticorup

S-a consumat şi celebra întâlnire dintre Preşedintele SUA, Donald Trump, şi Preşedintele RPD Coreene, Kim Jong-un. Dincolo de spectacolul orchestrat cu atenţie şi de un document formal semnat ca livrabil al întâlnirii, întreaga lume a rămas confuză în legătură cu cadrul şi condiţiile reale ale întâlnirii, şi mai ales cu rezultatele sale palpabile.

acum 2 zile · comentarii (6)

Să presupunem că eşti român. Primul gînd pe care îl extragi din această condiţie spune că viaţa e o pedeapsă agreabilă care îşi protejează purtătorul, în măsura în care aduce nefericirea celorlalţi. De aici, numărul nesfîrşit de ticăloşi suverani şi impostori dezinvolţi care ne circulă prin istorie, lăsînd în urmă învinşi resentimentari, muncă fără rost şi valori irosite.

acum 2 zile · comentarii (41)

Urmează o săptămână de foc pentru Liviu Dragnea. S-au tot adunat decizii manageriale eronate, care acum stau să-i pleznească în faţă. Cine se crede deasupra tuturor şi vrea în jurul său doar slugi, aşa sfârşeşte. Şi nu e singurul conducător de partid care iese din scenă aşa. Pentru că nu ştiu adevărul elementar: cea mai bună dovadă de prostie este să-i crezi proşti pe ceilalţi.

acum 2 zile · comentarii (40)

La câteva luni după un reuşit turneu bucureştean, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu“ din Chişinău revine în România, de astă dată la a XXV a ediţie a Festivalului Internaţional de la Sibiu cu, ceea ce pare a fi, una dintre piesele de rezistenţă din repertorul său. Spectacolul cu piesa Steaua fără nume, montat de Alexandru Cozub.

acum 2 zile · comentarii (0)

Este clar că avem o problemă atunci când domnia legii şi interesul naţional nu mai contează dacă cineva care vrea să facă afaceri în ţara asta trebuie să ajungă la marele jupân în birou pentru a-l face să înţeleagă rostul unei investiţii de zeci de miliarde de euro.

acum 2 zile · comentarii (14)

Cu ceva ani în urmă, când realizam un ciclu de documentare TV sub egida Academiei Franceze, a Clubului de la Roma şi a Academiei Române, am avut ocazia să-l întâlnesc foarte des pe Alexander King, unul dintre fondatorii instituţiei care grupa în acel moment, alături de cei de la Bilderberg, tot ce însemna avangarda gândirii novatoare în cele mai diverse domenii ale activităţii umane.

acum 3 zile · comentarii (21)

Prima colaborare a lui Andrei Şerban cu un teatru independent românesc e o întoarcere la rădăcinile sale americane, ale experimentelor de la teatrul La MaMa. De aceea, afirmaţia sa că Pescăruşul lui Cehov este o piesă pe care n-a înţeles-o pe deplin niciodată trebuie luată în sens metaforic. Probabil sunt puţini regizori, chiar şi în lume, care s-o fi pus în scenă de cinci ori.

acum 3 zile · comentarii (0)

Am citit zilele trecute un eseu cu caracter istoric, cu totul remarcabil. Se cheamă „România în 100 de ani- Bilanţul unui veac de istorie”, e scris de austriacul Oliver Jens Schmitt, un profesor relativ tânăr- e născut în anul 1973- care predă istoria sud-est europeană la Universitatea din Viena şi care e evident că dovedeşte o preocupare evidentă pentru românia.

acum 3 zile · comentarii (28)

Problemele deosebit de ample ridicate de situaţia statului de drept din Polonia sunt din nou considerate de europarlamentarii europeni ca fiind într-atât de importante şi urgente încât au necesitat o nouă dezbatere în plen şi au justificat o scrisoare adresată domnilor Juncker şi Timmermans de către preşedinţii principalele grupuri politice din legislativul comunitar.

acum 3 zile · comentarii (10)

O ştire a bulversat instituţiile media acum câteva zile. Administraţia prezidenţială ar face presiuni asupra judecătorului Petre Lăzăroiu să demisioneze, ameninţându-l cu revocarea, în caz contrar. Discuţiile şi lămuririle ulterioare au demonstrat că nici vorbă de aşa ceva. Cel mai prost a picat domnul judecător Lăzăroiu, care şi-a schimbat declaraţiile de la o zi la alta.

acum 4 zile · comentarii (30)

Cei care au cumpărat, din bani publici, dezinfectantul falsificat, fără să facă niciun demers pentru a verifica (din lene, din incompetenţă sau din interes) ceea ce cumpără, sunt nişte ucigaşi. Nu bacteriile ucid în spitale, ci corupţia. Şi batista de pe ţambal, căci de ani de zile se ştie ce se întâmplă, dar instituţiile statului, anesteziate politic, se fac că nu văd.

acum 2 ani · comentarii (2)

Modelele tembele îndelung hăulite la televizor au dat roade. Nu mai contează preotului milostiv, pomana oferită cu discreţie sau binefăcătorul anonim. Societatea modernă a reuşit să facă modele din inşi precum Gigi Becali, care cumpără imagine pozitivă cu acte de milostenie ostentative, transmise în direct, la ore de maximă audienţă.

acum 2 ani · comentarii (6)

Văzută dinspre reprezentanţii societăţii civile româneşti, criza europeană a refugiaţilor nu seamănă de nicio culoare cu „filmul” trăit de o bună parte din migraţia românească. Şi nu vorbesc aici de migraţia aceea admirabilă, care a apucat calea străinătăţii pentru a munci pe brânci, pentru o plată pe măsură, ci de ceilalţi.

acum 3 ani · comentarii (11)

Vrem, nu vrem, asistăm la o adevărată avalanşă de scandaluri în Sănătatea românească. Nimic nu pare să mai meargă, iar lucrurile nu ţin doar de mentalitate, oricât de mult s-ar căzni unii să ne facă să credem că ar fi de vină pentru balamuc doar năravurile proaste din sistem.

acum 3 ani · comentarii (4)

Până la urmă, nimic nou sub soare. Acum vreo 30 de ani, democraţia americană a fost lovită de un val de indignare legat de declaraţiile unui candidat la Senat, care acuza sistemul de falsă religiozitate. Situaţia de peste Ocean seamănă perfect cu fenomenul românesc al falsei atitudini pro-monarhice,

acum 3 ani · comentarii (82)
Postari Recente