Stadion nou la Galați, după calificarea echipei Oțelul în Finala Cupei României. Investiție de 100 de milioane de euro

0
Publicat:

Noul stadion va avea între 25.000 și 30.000 de locuri și se va ridica la standarde europene cu obiectivul de a găzdui și meciuri din competițiile continentale. Investiția se ridică la aproximativ 100 de milioane de euro. În prezent, Galațiul nu are un stadion modern.

Antrenorul Dorinel Munteanu și primarul Ionuț Pucheanu FOTO: Primăria Galati
Antrenorul Dorinel Munteanu și primarul Ionuț Pucheanu FOTO: Primăria Galati

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și managerul tehnic al SC Oțelul Galați, Dorinel Munteanu, au susținut luni, 22 aprilie 2024, o conferință de presă la stadionul Oțelul în care au anunțat construirea unui nou stadion în oraș pe locul actualei arene „Nicolae Rainea” (Dunărea).

În următoarea perioadă, va fi lansat în licitație publică studiul de fezabilitate aferent acestei investiții majore din municipiu. Costul ridicării noului obiectiv se va ridica la aproximativ 100 de milioane de euro, finanțarea urmând să fie asigurată în principal de la bugetul național, dar și de la cel local. 

„Gălățenii merită un stadion modern, iar Oțelul, prin rezultatele minunate din ultima perioadă, mă obligă să nu mai amânăm nicio zi pașii necesari pentru ca orașul nostru, singurul din Moldova care a câștigat campionatul național de fotbal, să aibă un stadion cum trebuie. Calificarea în Finala Cupei României, pentru care îi felicit pe toți cei care pun umărul la această echipă, mi-a dat imboldul necesar să fac tot ce este posibil ca să ridicăm stadionul pe care să venim la meciurile echipei noastre, dar și la altfel de evenimente, cum ar fi diverse concerte, așa cum se întâmplă peste tot în Europa”, a transmis Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați, în caadrul conferinței de presă. 

„Mă bucur că munca noastră din ultimii ani nu a rămas fără ecou și că administrația publică locală, cu domnul primar în frunte, au luat această decizie. Galațiul trăiește prin fotbal și merită cele mai bune condiții la meciurile de acasă ale echipei favorite pentru care mai mereu umple tribunele”, a precizat Dorinel Munteanu, manager tehnic SC Oțelul Galați. 

Oţelul Galaţi va juca finala Cupei României, pe 15 mai 2024, cu Corvinul Hunedoara, iar câştigarea trofeului i-ar putea da dreptul de a evolua în preliminariile Europa League dacă va obţine licenţa.

Formaţia pregătită de Dorinel Munteanu are posibilitatea de a evolua în Europa Conference League, dacă va termina play-out-ul pe prima poziţie şi va câştiga barajul cu ocupanta locului 3 în play-off.

Stadionul Dunărea, o ruină

Municipalitatea gălăţeană are mai multe stadioane în administrare, însă toate au nevoie de lucrări de modernizare. Cel mai mare dintre ele este stadionul Dunărea, denumit „Nicolae Rainea”, construit în 1920, cu 23.000 de locuri, dintre care 7.000 sunt pe scaune. 

Stadionul Dunărea a fost refăcut complet în 1988, atunci când Oţelul Galaţi întâlnea celebra echipă Juventus Torino. În prezent, baza sportivă este o ruină şi are nevoie urgentă de reabilitare. Stadionul Dunărea a fost singurul stadion săpat într-un versant de deal - și nu ridicat, ca alte arene din România, potrivit Wikipedia.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite