Câini Amstaff înfometați în ultimul hal de stăpân. Au fost găsiți bolnavi și extrem de slăbiți

0
Publicat:

Doi câini metiși de Amstaff au fost salvați de Poliția Animalelor Galați și duși într-un adăpost de animale. Aceștia era bolnavi și slăbiți, din cauza înfometării la care au fost supuși de stăpân.

Câini înfometați de stăpân FOTO: Poliția Galați
Câini înfometați de stăpân FOTO: Poliția Galați

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au emis un ordin de plasare în adăpost pentru două exemplare canine, metiși de Amstaff, care prezentau „semne vizibile de înfometare”, a transmis miercuri, 10 aprilie 2024, Poliția Galați.

Cei doi câini erau bolnavi și slăbiți, motiv pentru care au fost preluați de urgență și predați unui adăpost de animale autorizat sanitar veterinar, care are încheiat contract de colaborare cu un cabinet veterinar.

„Exemplarele canine vor primi atenția și îngrijirea necesară, iar ulterior vor fi sterilizate și date spre adopție”, a transmis IPJ Galați.

De asemenea, deținătorul celor două exemplare canine a fost sancționat contravențional pentru „nerespectarea prevederilor O.U.G. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, cât și pentru nerespectarea obligațiilor unui deținător de animale, conform Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor”.

Totodată, deținătorul va putea solicita intrarea în posesia animalelor, după expirarea termenului de 45 de zile, numai după achitarea costurilor acțiunilor sanitar veterinare aplicate animalelor și a celor de cazare și hrănire, a mai transmis Poliția Galați.

Povestea emoționantă a lui Toto, cățelul care și-a păzit două zile stăpâna decedată

Tot la Galați, în urmă cu o lună, Toto a rămas singur într-un apartament din Galați, după ce ambii stăpâni i-au murit. Acum este singur, debusolat și trist și își caută o familie. 

Toto își caută o familie iubitoare FOTO: Ajutați-l pe Lăbuș
Toto își caută o familie iubitoare FOTO: Ajutați-l pe Lăbuș

„Pe Toto l-am preluat prin ordin de plasare în adăpost emis de Poliția Animalelor. A stat două zile lângă stăpâna lui moartă, după ce cu două luni înainte a murit și soțul acesteia, respectiv stăpânul lui. Este debusolat, nu are o casă și un om pe care să-l iubească”, povestește Corina Grigore, administratorul a asociației Ajutați-l pe Lăbuș.

Toto trebuie să-și găsească o familie, deoarece, susține Corina Grigore, „adăpostul este traumatizant pentru un câine care se simte dintr-o dată singur, fără stăpânii lui care l-au crescut ca pe un copil”.

„Mă sufoc de câte ori întorc privirea spre mașină și-l văd cum mă privește trist. Suferă el, sufăr și eu. Ziua este cu mine în mașină, mă așteaptă să ies de la serviciu, apoi mergem o fugă la adăpost, el rămâne tot în mașină, apoi merg acasă; el în mașină și eu în pat cu doi căței și câteva pisici. Nu pot mai mult să îi ofer. (…)”, povestește Corina Grigore, pe Facebook, făcând totodată și un apel către iubitorii de animale să-l adopte pe Toto.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite