Spitalul din România cu cea mai mare stație de filtrare a aerului: poate trata concomitent 90 de pacienți cu boli de plămâni FOTO

0
Publicat:

Cea mai mare stație de filtrare a aerului din țară a fost pusă luni, 22 aprilie 2024, în funcțiune la Spitalul TBC din Galați. Este singura unitate medicală din țară care poate trata concomitent 90 de pacienți cu boli de plămâni sau infecțioase, folosind această instalație.

Spitalul cu cea mai mare instalație de filtrare a aerului FOTO: CJ Galați
Spitalul cu cea mai mare instalație de filtrare a aerului FOTO: CJ Galați

Uriașa stație de tratare a aerului, dotată și cu sisteme de presiune negativă, a fost pusă în funcțiune la Spitalul TBC.  Practic, cu ajutorul acestei instalații sunt limitate contaminările în bolile cu transmitere respiratorie, adică niciun virus nu iese din clădirea respectivă. 

 „Spitalul TBC din Galați este singura unitate medicală de specialitate din țară care poate trata concomitent 90 de pacienți, folosind acest sistem de filtrare a aerului cu presiune negativă. Astfel, pot fi tratate cazurile infecțioase într-un singur corp de spital, fără a contamina restul unității medicale, aerul fiind și curățat de microbi cu ajutorul unor filtre ultraperformante.  Iar acest lucru este esențial pentru a proteja pacienții și personalul medical, mai ales că aici sunt tratate cazurile de tuberculoză. Mai mult, în perioada de pandemie, Spitalul TBC a tratat sute și sute de cazuri de Covid”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.

De asemenea, în cadrul investițiilor realizate cu ajutorul fondurilor europene în două corpuri de clădire, cu o capacitate de 177 de paturi, a fost schimbată toată instalația electrică, inclusiv corpurile de iluminat și prizele.

A fost montat un sistem de ventilație și climatizare cu filtre Hepa, instalații de detecție și alarmare în caz de incendiu, precum și senzori pentru monitorizarea concentrației de oxigen acolo unde era necesar acest lucru.

„În pandemia COVID-19 a fost suprasolicitată și rețeaua electrică, pentru că de la doar câteva concentratoare de oxigen s-a ajuns la folosirea simultană a aproximativ 100 de astfel de dispozitive. Prin aceste investiții, a fost refăcută de la zero instalația electrică, montându-se aproximativ 12 kilometri de cabluri halogen free, adică rezistente la foc, aproape 200 de console complet echipate deasupra paturilor și peste 400 de corpuri de iluminat LED. Totul este integrat într-un sistem automatizat de control și monitorizare”, a mai precizat Costel Fotea. 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite