Șacali văzuți într-un cartier din Galați. Localnicii au sunat speriați la 112, iar jandarmii fac căutări

0
Publicat:

Este alertă în Galați, pentru că locatarii dintr-un cartier de la marginea orașului au sunat la 112, anunțând că au auzit și au văzut șacali. Jandarmii au demarat căutări.

Șacal din Delta Dunării FOTO: Antal Boncoi/FB
Șacal din Delta Dunării FOTO: Antal Boncoi/FB

În seara de miercuri, 10 aprilie 2024, în jurul orei 22.00, un echipaj de jandarmerie aflat în misiune de menținere a ordinii publice pe raza municipiului Galați a fost solicitat să se deplaseze în cartierul Cantemir, unde prin apel unic 112 a fost semnalată prezența unor șacali.

Localnicii spun că, cel mai probabil, animale s-au aciuat în păduricea din vecinătate.

„Ajunși la fața locului, jandarmii nu au observat animalele sălbatice în zona locuibilă, motiv pentru care au efectuat căutări timp de o oră în zona împădurită și canalele de irigație din apropiere, folosind semnalele acustice și luminoase, pentru îndepărtarea animalelor sălbatice. Recomandăm persoanelor care observă animale sălbatice să nu se apropie de acestea și să apeleze numărul unic de urgență 112”, a anunțat Jandarmeria Galați.

Mai mulți oameni au anunțat pe rețelele de socializare că au văzut șacali în zona Galațiului. 

„Pe marginea șoselei care leagă comuna Vădeni/Brăila de podul peste Siret de la Șendreni, pe acest sens, este un șacal mort de două săptămâni, probabil lovit de mașină”, a spus o persoană, pe Facebook. 

„Sunt șacali, vă spun sigur. Mi-au ieșit mie în cale când mă plimbam prin pădure împreună cu un vecin, anul trecut, în septembrie. Am scos telefonul să-i filmez, dar a țipat la ei vecinul și au fugit”, a mai spus alt gălățean.

Haită de șacali, fotografiată de o femeie, în Buzău

O haită de șacali a dat, în septembrie 2023, târcoale unui sat întreg din comuna Scorțoasa (Buzău), iar o localnică a reușit să-i fotografieze cu telefonul, în miez de noapte, foarte aproape de gardul gospodăriei.

Localnica din Gura Văii (Buzău) are de-a face cu sălbăticiunile de multă vreme și spune că, în urmă cu câteva săptămâni, a fost atacată de câțiva șacali care îi intraseră în curte.

Șacalii au fost pozați de la circa trei metri distanță. FOTO Luminița Diaconescu
Șacalii au fost pozați de la circa trei metri distanță. FOTO Luminița Diaconescu

Printre numeroasele localități din zona colinară a județului Buzău unde sunt semnalate atacuri ale șacalilor în gospodării se află și satul Gura Văii, din comuna Scorțoasa. Aici, însă, a fost înregistrat singurul atac asupra unei persoane.

Numărul șacalilor a crescut necontrolat în ultimii ani, însă cei responsabili cu îndepărtarea lor ridică din umeri atunci când sunt întrebați despre această situație.

Gestionarii fondurilor de vânătoare sunt cei care ar trebui să se ocupe de îndepărtarea sălbăticiunilor, mai ales că șacalul e o specie pentru care nu sunt restricții de vânătoare ca la alte specii.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite