Primăria care își face flotă de mașini electrice. Câte autoturisme vor ajunge în parcul auto al municipiului Galați

0
Publicat:

Primăria Galați a aplicat la programul național pentru mașini electrice și a obținut 15 cupoane pentru tot atâtea autoturisme. Acestea sunt primele mașini electrice care vor ajunge în parcul auto al municipalității.

Primăria Galați își face flotă de mașini electrice FOTO: Primăria Galați
Primăria Galați își face flotă de mașini electrice FOTO: Primăria Galați

Administrația Fondului pentru Mediu a aprobat cererea de finanțare depusă de către Primărie pentru 15 ecotichete în valoare de 1.800.000 de lei. Astfel, un număr de 15 mașini electrice ar urma să ajungă în parcul auto al municipiului Galați, după parcurgerea tuturor etapelor legale, inclusiv în ceea ce privește semnarea contractului de finanțare.

Este vorba despre Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic 2020-2024.

Sunt primele mașini electrice care vor ajunge în parcul auto al Primăriei municipiului Galați.

„Continuăm pe linia unui transport nepoluant, iar Primăria oferă acum încă un exemplu de bună practică. Suntem în topul orașelor la capitolul stații pentru mașinile electrice și am achiziționat în ultimii ani doar mijloace de transport noi și eco-friendly”, a transmis primarul Ionuț Pucheanu.

Sunt 200 de astfel de stații electrice în Galați

La Galați au fost deja instalate deja 46 de stații pentru încărcarea mașinilor electrice.  Prin proiectele câștigate deja prin PNRR,  vor fi în total aproape 200 de astfel de stații. Pentru acest program privind instalarea de stații pentru mașinile electrice, Primăria municipiului Galați a primit anul trecut trofeul „Best Electric City”.

De asemenea, în prezent, în municipiul Galați sunt înregistrate 3.007 mașini electrice și hibrid. Dintre acestea, 499 sunt full-electric și 2.508 plug-in hybrid.

„Primăria municipiului Galați a atras deja, prin PNRR, pentru transportul public în comun fondurile necesare pentru 62 de mijloace de transport noi și nepoluante, autobuze electrice (42), tramvaie (10) și microbuze electrice (10), care vor ajunge la Galați în perioada următoare”, a precizat Biroul de Presă al Primăriei Galați.

Pe străzile orașului circulă deja 105 mijloace noi de transport, achiziționate în anii precedenți. Este vorba despre primele 20 de autobuze hibrid, primele 8 tramvaie noi din ultimii 30 de ani, 17 troleibuze, 40 de autobuze și 20 de minibuze Euro 6.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite