Mihail Boldea rămâne în arest. Înalta Curte a admis definitiv recursul DIICOT

Mihail Boldea rămâne în arest. Înalta Curte a admis definitiv recursul DIICOT

Mihail Boldea va fi judecat în continuare în stare de arest

Curtea de Apel Iaşi decisese pe 12 iunie că fostul deputat Mihail Boldea poate fi judecat în libertate în dosarul în care acuzat de constituirea unui grup infracţional deosebit de periculos. Decizia a fost atacată de procurorii DIICOT şi admisă de judecătorii instanţei supreme.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mihail Boldea nu scapă de arest nici după a doua tentativă de a cere judecarea sa în libertate. Judecătorii instanţei supreme au admis ieri recursul făcut de procurorii DIICOT Iaşi împotriva unei decizii a Curţii de Apel Iaşi, potrivit căreia fostul deputat gălăţean poate fi judecat în libertate.

Curtea de Apel Iaşi a decis, în 12 iunie, că fostul deputat Mihail Boldea poate fi judecat în libertate în dosarul în care acuzat de fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro.

Judecătorul Dan Anton, de la Curtea de Apel Iaşi, a decis atunci să înlocuiască măsura arestării preventive în cazul lui Mihail Boldea cu cea a obligării de a nu părăsi ţara, admiţând solicitarea formulată de avocatul acestuia.

Decizia a fost atacată cu recurs de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Curtea de Apel Iaşi decisese şi pe 19 aprilie să-l judece în libertate pe fostul parlamentar, dar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, ca şi ieri, recursul formulat de DIICOT. 

Mihail Boldea este acuzat că împreună cu mai multe persoane identifica terenuri sau imobile aflate în proprietatea Consiliului Local Galaţi pe care le treceau ilegal în proprietatea membrilor grupării. Ei au folosit în acest scop hotărâri judecătoreşti false sau pronunţate în baza unor documente false. Prejudiciul este estimat la un milion de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările