Istoria incredibilă a unui român închis nevinovat 4 luni în Austria. Bărbatul cere acum daune de zeci de mii de euro

Istoria incredibilă a unui român închis nevinovat 4 luni în Austria. Bărbatul cere acum daune de zeci de mii de euro

Un bărbat din Tecuci a petrecut 122 de zile într-o închisoare din Graz (Austria), deşi era complet nevinovat. Autorităţile judiciare austriece nu au luat în considerare faptul că bărbatul a adus mai mulţi martori care au declarat că, la momentul comiterii furturilor se afla în România. În plus, abia se putea deplasa, deoarece suferise o intervenţie chirurgicală la un picior.

Ştiri pe aceeaşi temă

Andrei B., din Tecuci, a petrecut 122 de zile într-o închisoare din Graz (Austria), până când autorităţile austriece au stabilit că, de fapt, este complet nevinovat, potrivit site-ului www.vn.at

Avocatul austriac care îl apără pe bărbat, Klaus Ainedter, cere acum daune de 88.872 de euro pentru suferinţele şi umilinţa prin care a trecut clientul său.

Andrei B. a fost arestat în casa părinţilor săi din România, în aprilie 2018, în baza unui mandat european de arestare emis de un procuror din Graz. 

Bărbatul a fost acuzat că a făcut parte dintr-o bandă care a dat mai multe spargeri pe teritoriul austriac. Românul şi-a susţinut în permanenţă nevinovăţia şi a adus martori care au declarat că în perioada în care au fost comise spargerile el era în România, la serviciu, dar, cu toate acestea, a stat închis 122 de zile în închisoarea Graz–Jakomini.

Practic, Andrei a fost arestat în urma unei confuzii. El fusese identificat într-o fotografie de către un hoţ, membru al unei bande care dădea spargeri în Austria, ai cărei membri proveneau din zona Tecuci. Ulterior, hoţul a recunoscut că nu îl văzuse niciodată pe Andrei, însă declaraţia lui nu a mai fost luată în considerare la acel moment. 

Andrei a adus cinci martori care au spus că acesta era în România, inclusiv angajatorul său din ţară. Mai mult, suferise o intervenţie chirurgicală la un picior, din cauza căreia îi era greu să se deplaseze.

Avocatul românului a declarat pentru presa austriacă că poliţia i-ar fi atribuit fără niciun fel de dovadă un număr de telefon mobil. În cele din urmă, în baza probelor prezentate în instanţă, Andrei a fost eliberat, iar acum cere prin avocatul său despăgubiri de 88.872 de euro.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: